KRAJINA – VITA PLUS I FINE LINE ODLUČUJU O ŠAMPIONU FAIR PLAY LIGE ZA SEZONU 2017/2018

Put do finala Fair Play lige bio je težak i trnovit. Veliki broj utakmica, ogromna želja i borba za najviši podij, svela se na samo dvije ekipe koje će imati priliku da osjete slast i čari podizanja trofeja za najbolju ekipu u Fair Play ligi za sezonu 2017/18.

Od ukupno 18 (osamnaest) ekipa, preko grupne faze i knock out utakmica četvrtfinala i polufinala, ekipe Fine Line i Krajina Vita Plus došle su na korak do cilja. Ove dvije ekipe dijeli još samo 40 (četrdeset) minuta igre do trenutka kada će jedna od njih biti proglašena najboljom ekipom Fair Play lige za ovu sezonu.

Kada govorimo o grupnoj fazi lige, i jedna i druga ekipa do finala su došle iz grupe A. Fine Line je bio prvoplasirana, dok su Krajišnici zauzeli drugu poziciju ove grupe. Njihov međusobni duel desio se u drugom kolu ovog dijela takmičenja, u kojem je na kraju uspješnija bila ekipa Krajina Vita Plus rezultatom 3:1. Strijelci za ekipu iz Krajine bili su Logić, Sitnić i Redžo, dok je jedini pogodak za poraženu ekipu postigao Velagić.

Ipak, s obzirom da je riječ o meču grupne faze, ova utakmica ne može biti mjerilo susreta kojeg očekujemo u finalu, gdje je ulog mnogo veći od puke pobjede. Teško je išta prognozirati, ali ono što zasigurno možemo očekivati od ovog susreta jeste da će biti pun drame, borbe, uzbuđenja i da će svaki pojedinac dati svoj maksimum. Također, s obzirom na pojedinačni i timski kvalitet koji posjeduju i jedna i druga ekipa, kao što smo i navikli, prelijepih akcija i još ljepših golova izostati neće. Još jednom ponavljamo, ulog je ni manje ni više nego titula prvaka Fair Play lige.

Treba napomenuti da Krajišnici u svojim vitrinama već imaju ovaj laskavi trofej koji su osvojili u prošloj sezoni, dok je ekipi Fine Line ovo prvo finale otkako igraju Fair Play ligu.

Da li će izabranici Emsada Dizdarevića uspjeti odbraniti titulu Fair Play lige ili će momčad Muamera Durića postati novi šampion ovog takmičenja – pitanje je na koje ćemo uskoro dobiti odgovor.

U sklopu završnice Fair Play lige igrat će se i utakmica za treće mjesto između ekipa Zamm mC i Buća Potok Saplast, kao i utakmice Junior Cup-a u kojima će se sastati ekipe All Star i Remix Luxled Visoko za prvo, odnoso Liten i Caffe Bar Diman za treće mjesto.

Finale Fair Play lige i Junior Cup-a zakazano je za subotu, 21.04., sa početkom od 17:00 sati. Pored ekipa učesnica završnice Lige i Cup-a, u dvorani „Ramiz Salčin“ očekuje se veliki broj gledalaca, kao i gostiju, koji će prisustvovati završnoj ceremoniji takmičenja za ovu sezonu.

Pozivamo Vas sve da dođete i prisustvujete završnici Fair Play lige i Junior Cup-a, gdje vas pored odličnog futsala i lijepog druženja očekuju i vrijedne nagrade.

FAIR PLAY JE OK!

 

________________________________________________________________________________________________________________________________