KEMAL ĐUG PREDVODI EKIPU 1/2 FINALA FAIR PLAY LIGE

Kolektivni sportovi, kakav je i futsal, oduvijek su se zasnivali na timskoj igri i ostvarenju zajedničkog cilja, odnosno pobjede. Pobjednici su oni o kojima se najviše priča, a kao što i svaka priča ima svoje glavne likove, tako i svaka pobjedička ekipa ima svoje junake.

Junaci polufinalnih susreta dolaze nam iz ekipa koje su se plasirale u finale Fair Play lige, Fine Line i Krajina Vita Plus.

Krajišnike u ovom elitnom društvu predstavljaju Damir Salić i Zijad Mujić. Salić, koji je možda i najbolji pojedinac Krajišnika u ovoj sezoni, izborio je penal za koji je odgovrnost preuzeo Mujić i pogodio za 1:1, što je i bio konačan rezultat regularnog dijela susreta. Tokom izvođenja penala, koji su odlučivali prolaznika u finale, ovaj dvojac je bio neumoljiv i odveli su svoju ekipu u drugo uzastopno finale Fair Play lige.

Sedin Torlak, Asim Pašić i Kemal Đug najviše su se istakli u polufinalnoj pobjedi ekipe Fine Line. Torlak, kojeg ne treba posebno predstavljati, pored odlične partije pokazao je i svoje napadačko umijeće kada je sjajan solo prodor krunisao još ljepšim pogotkom. A kakvu je tek partiju imao čuvar mreže, Pašić, to je priča za sebe. Ovaj mladi golman, do sada najboljom partijom u karijeri, branio sve što se moglo odbraniti i sigurno je jedan od najzaslužnijih što se njegova ekipa nalazi u finalu.

Tim 1/2 finala Fair Play lige predvodi Đug, koji je sa svoja dva pogotka i jednom asistencijom predvodio ekipu Fine Line u prvo finale Fair Play lige i sasvim zasluženo ponio epitet najboljeg igrača polufinalnih susreta Fair Play lige.

Čestitamo.

FAIR PLAY JE OK!