JUNIOR CUP: NAJAVA VELIKOG FINALA

IAKO STUPČANICA VAŽI ZA BLAGOG FAVORITA, ISKUSTVO NAM GOVORI DA SE EXOTIC NI U KOJEM TRENUTKU NE SMIJE OTPISIVATI

Piše: Edin Palić

Prije nešto više od mjesec dana izvučene su grupe Fair Play Junior Cup-a, sve popularnijeg takmičenja za nešto mlađe uzraste, i tada je bilo vrlo nezahvalno prognozirati bilo šta. Vremenom, iz utakmice u utakmicu, stjecala se sve jasnija slika o kvalitetu, snazi i realnim mogućnostima pojedinih ekipa. Svjedočili smo mnoštvu dobrih poteza, lijepih golova i nezaboravnih trenutaka. Iako je mnogo ekipa ponudilo kvalitetan futsal, njihov broj se polako smanjivao, a u finalu je ostalo mjesta samo za dvije najbolje.

Ekipa Stupčanica Olovo u takmičenje je ušla vrlo motivisana i od samog početka pokazala da ima vrlo visoke ambicije. Nakon zauzimanja prvog mjesta u grupnoj fazi takmičenja, nastavlja pobjednički niz i u četvrtfinalu, te polufinalu, kada u uzbudljivoj završnici pobjeđuje izuzetno kvalitetnu ekipu Dobri Bošnjani, te tako s maksimalnim učinkom ulazi u finale.

Ekipa Stupčanica Olovo
Ekipa Stupčanica Olovo

S druge strane, momčad Exotic Kolonija takmičenje otvara porazom, ali to ih nije pokolebalo. Kako je vrijeme odmicalo, podizali su formu i, požrtvovanom igrom, nameću se iz drugog plana. U polufinalu još jednom pokazuju karakter vrativši se u utakmicu nakon deficita od dva gola, pobijedivši na kraju rezultatom 5:2, ni malo naivnu ekipu Litena.

Ekipa Exotic Kolonija
Ekipa Exotic Kolonija

Ipak, najbolji može biti samo jedan, a epitet pobjednika ovogodišnjeg izdanja Junior Cup-a može ponijeti samo jedna momčad. Iako Stupčanica važi za blagog favorita, iskustvo nam govori da se Exotic ni u kojem trenutku ne smije otpisivati.

Čije ime će ostati upisano zlatnim slovima, a ko će kući samo s utješnom nagradom, saznat ćemo u nedjelju u 17:20 sati, u velikom finalu Fair Play Junior Cup-a, koje će se odigrati u sklopu završnice Huawei Fair Play lige. Susret za treće mjesto između Litena i Dobrih Bošnjana odigrat će se u 15:45 sati. Dođite u dvoranu Ramiz Salčin na Mojmilu i podržite naše mlade nade u pohodu na titulu, te svojim prisustvom uveličajte ovaj veliki događaj.

Fair Play, više od igre!