Izabran najbolji tim sezone Fair Play lige

Nakon što je spuštena zavjesa na 10. sezonu malonogometne Fair Play lige, izabrana je i najbolja petorka ovogodišnjeg izdanja takmičena.

U najboljem timu sezone nalaze se Safet Vražalica (MNK Livac Ilijaš), Faruk Brkanić (FC Gradski), Sedin Torlak (SenSu Al Hana), Bajro Spahić (MNK Livac Ilijaš) i Dženan Klačar (SenSu Al Hana).

Safet Vražalica je od početka sezone bio konstantno dobar na golu Livca, te je iz kola u kolo pravio nevjerovatno bravure među stativima te su i oni najbolji golgeteri morali da se namuče kako bi pogodili njegovu mrežu.

Faruk Brkanić je pokazao da je riječ o mladiću koji predstavlja budućnost malog nogometa u našoj zemlji. Iako je riječ o igraču koji će još puno napredaovati pokazao je o kakvom talentu se radi i u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih igrača pokazao je nevjerovatnu sigurnost i odličan osjećaj za igru.

Sedin Torlak je proslavljeno ime bh. nogometa o kome ne treba puno trošiti riječi. Nakon što je prošle sezone ponio epitet najboljeg igrača lige i ove sezone je unosio veliku mirnoću u igru svoje ekipe i maksimalno profitirao iz svog iskustva koje je nerijetko donosilo prevagu na terenu.

Bajro Spahić je još jedno dobro poznato ime na domaćim terenima. Ove sezone je pokazao o kakvom se vrsnom strijelcu radi i bio je neriješiva enigma za protivničke ekipe što pokazuje i činjenica da je bio najbolji strijelac lige.

Dženan Klačar je tip igrača koji je poželjan u svakoj ekipi. Igrač koji je iz utakmice u utakmicu pružao dobre partije i igrao bez oscilacija, a činio je prevagu na terenu kada je to bilo najpotrebnije. Osim činjenice da je podijelio prvo mjesto na listi najboljih strijelaca, Klačar je ponio i epitet najboljeg igrača 10. sezone Fair Play lige.