Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 7. kola

U nedjelju 14. maja odigrane su ukakmice 7. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 7. kola, a treći put u nizu, izabran je Malak Dream Team, ekipa koja u susretu ovog kola nije napravila niti jedan prekršaj.

Nagrada za Fair Play igrača 7. kola je pripala Emiru Bešliji (Frisa United), koji je pokazao pravi fair-play duh tokom situacije u kojoj je protivnički igrač ostao ležati na terenu.

Njega sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY nagrađuje večerom za dvoje.

Za Igrača 7. kola pratioci naše lige su izabrali Abdullaha Zahiragića (Frisa United), a koji je sa četiri pogotka predvodio svoj tim do novog trijumfa protive ekipe MNK Sokolje.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagrađuje ga večerom za dvoje.

A u idelnom Leda timu 7. kola su:

Ramo Felić (Frisa United) – Još jedanput je bio jedna od ključnih karika i igri Frisa Uniteda, a ovoga puta je s nekoliko vitalnih intervencija u presudnim momentima utakmice pomogao svome timu da dođe do pobjede protiv MNK Sokolje (5:4).

Sead Šmigalović (Ilmijjini Ljiljani) – Predvodio je Ljiljane do pete ovosezonske pobjede, a sa svoja dva gola je presudio MNK 11. Juli Srebrenica (2:1).

Muhamed Mujić (SD Nedžarići) – I ove godine se nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača u ekipi Studenata, a koja iz kola u kolo igra sve bolje. Ovoga puta je Mujić bio dvostruki strijelac u remiju sa Pravim Momcima (6:6).

Almedin Halaba (SD Nedžarići) – Uz Mujića udarna igla u sastavu Nedžarića prošlog vikenda je bio i Halaba, a koji je bio trostruki strijelac, te je bio i u užem izboru za igrača kola.

Abdullah Zahiragić (Frisa United) – Na pogon Zahiragića koji je zabio četiri od pet golova svoje ekipe, Frisa je upisala petu pobjedu ove sezone protiv MNK Sokolje (5:4). Zahiragić je za svoju izvedbu po drugi put ove sezone nagrađen nagradom za najboljeg igrača kola.

fb-share-icon