Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 5. kola

U nedjelju 19. marta odigrane su utakmice 5. kola malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 5. kola izabran je Malak Dream Team, ekipa koja je u ovom kolu načinila tri prekršaja što je manje od svih ostalih ekipa.

Za Igrača 5. kola glasovima pratioca naše lige izabran je Sedin Ibrahimović. Osim odličnih intervencija na golu Frisa Uniteda, Ibrahimović je u završnici meča postigao i dva pogotka koja su donijela bod njegovoj ekipi.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagrađuje ga večerom za dvoje.

Kao i do sada, izabrali smo i najbolju petorku kola.

Sedin Ibrahimović (Frisa United) – Dokazao je i da golman može ponijeti epitet igrača kola. Da Frisa nije imala raspoloženog Ibrahimovića na svom golu, vjerovatno bi Pravi Momci napunili njihovu mrežu. Pored bravura na golu, Ibrahimović je u završnici meča otišao i pred gol protivnika, a gdje je s dva pogotka iskoristio igru s viškom o donio bod svome timu (5:5).

Sead Šmigalović (Ilmijjini Ljiljani) – Uz asistenciju i dva pogotka režirao je preokret Ilmijjini Ljiljana te dao najveći doprinos pobjedi svoje ekipe protiv SenSu Al Hane (4:1).

Muhamed Mujić (SD Nedžarići) – S tri pogotka i nekoliko asistencija Mujić je podsjetio na formu iz prošle godine, te je predvodio ekipu SD Nedžarići do prvih bodova u ovoj godini i uvjerljive pobjede protiv Malak Dream Teama (12:4).

Harun Handanović (Krajina – Plan 21) –Handanović skoro pa da se pretplatio na mjesto u idealnom timu kola, a ovoga puta je bio prvo ime u pobjedi Krajine protiv MNK 11. Juli Srebrenica (4:2). Ponovo je pokazao kako mu malo treba da postigne pogodak, a ovoga puta je iskoristio dvije prilike da zatrese mrežu protivnika

Muhamed Šljivić (Pravi Momci) – Šljivić je odigrao odličnu utakmicu u najuzbljudljivijem meču ovog kola. Iako je postigao dva pogotka, njegova ekipa nije uspjela da sačuva prednost do kraja susreta protiv Frisa Uniteda (5:5).

fb-share-icon