Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 3. kola

U nedjelju 5. marta odigrane su utakmice 3. kola malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 3. kola izabrana je ekipa Frisa United, a koja je u toku cijelog susreta napravila samo jedan prekršaj.

Nagrada za Fair Play igrača 3. kola pripada Amaru Logiću (Krajina – Plan 21), koji je odlučio izbaciti loptu kako bi protivnička ekipa stekla pravo da pozove time-out.

Sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY će ga nagraditi večerom za dvoje.

Za Igrača 3. kola glasovima pratioca naše lige izabran je Abdullah Zahiragić (Frisa United), koji sa četiri pogotka i tri asistencije bio neriješiva enigma za ekipu MNK Sokolje.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagrađuje ga večerom za dvoje.

Mnogo imena je bilo u opticaju za tim kola, ali izbor je morao biti sveden na njih pet.

Damir Kokić (Krajina – Plan 21) – I dok je većina golmana u ovom kolu mnogo puta vadila loptu iz svoje mreže, Kokić je kaputulirao tek u završnici meča i primio jedan gol, a svojim odbranama je omogućio Krajini da dođe do pobjede protiv Ilmijjini Ljiljana (2:1).

Dino Borovina (Frisa United) – Igrač o čijim krecijama u mnogome ovisi igra Frise, a koji publiku redovno zabavi kvalitetnim potezima. S tri asistencije i jedan pogodak dao je izniman doprinos pobjedi svoje ekipe protiv Malak Dream Teama (10:2).

Elvedin Hasić (SenSu Al Hana) – Iskustvo i kvalitet su presudili mladosti, a Hasić je osim postignutog pogotka pružio odličnu partiju u pobjedi svoje ekipe nad SD Nedžarići (4:2).

Haris Kadrić (MNK 11. Juli Srebrenica) – Već u prvom ovosezonskom nastupu Kadrić je pokazao da će biti važna karika u igri 11. Juli, a u pobjedi protiv Al Aksa Teama (9:2) je bio trostruki strijelac.

Abdullah Zahiragić (Frisa United) – Na pogon Zahiragića Frisa United je bila uvjerljiva protiv Malak Dream Teama (10:2). Ćiza je čak četiri puta pogađao gol rivala, a uz to je dodao i tri asistencije, te su ga sasvim očekivano pratioci naše lige izabrali za najboljeg igrača kola.