Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 2. kola

U nedjelju 26. februara odigrane su utakmice 2. kola malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 2. kola izabrana je ekipa Krajina – Plan 21, koja je napravila tri prekršaja u toku cijelog susreta, što je najmanje od svih ekipa u ovom kolu.

Nagrada za Fair Play igrača 2. kola ide u ruke Dženana Klačara (SenSu Al Hana), koji je iako sudija nije dosudio prekršaj odlučio zaustaviti igru i priznati grublju igru.

Sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY ga nagrađuje večerom za dvoje.

Za Igrača 2. kola glasovima pratioca naše lige izabran je Harun Handanović (Krajina – Plan 21), koji sa tri pogotka predvodio svoj tim do pobjede protiv SD Nedžarići.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagraditi će ga večerom za dvoje.

Enes Dorić (SenSu Al Hana) – Nerješivama enigma za protivnike među stativama aktuelnog prvaka lige, a Dorić je bio ključan za prve bodove u ovoj sezonu u pobjedi protiv ekipe Pravi Momci (2:1).

Mustafa Alić (MNK 11. Juli Srebrenica) – Ekipa 11. Jula je zadržala maksimalan učinak nakon dva kola, a najveće zasluge pripadaju Aliću koji je bio trostruki strijelac u pobjedi protiv Al Aksa Teama (5:1).

Abdullah Zahiragić (Frisa United) – Igrač koji je još jedanput pokazao kakvu energiju i kvalitet donosi svojoj ekipi, te se nakon prvog kola ponovo nalazi u idealnom timu. Dva pogotka Zahiragića bila su vitalna za pobjedu Frise protiv Ilmijjinih Ljiljana (3:1).

Elmin Hajdarević (MNK Sokolje) – Do prve pobjede stigli su malonogometaši Sokolja, a na krilima sjajnog Hajdarevića koji je postigao het-trik i donio im trijum protiv Malak Dream Teama (5:3).

Harun Handanović (Krajina – Plan 21) – Još jedan igrač koji je triput tresao mrežu protivnika u ovom kolu, a zahvaljujući njegovom učinku Krajina je bila uvjerljiva protiv momčadi SD Nedžarići (5:1). Dobru partiju Handanovića su nagradili i pratioci naše lige, a koji su ga izabrali za najboljeg igrača kola.

 

fb-share-icon