Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 1. kola

U nedjelju je utakmicama 1. kola počela 11. sezona malonogometne Fair Play lige, a nakon čega smo uz puno muke izabrali i najbolje pojedince prvog takmičarskog kola.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 1. kola izabrana je ekipa MNK Sokolje, koja je već u svom debitantskom nastupu u našoj ligi pokazala pravi fair-play duh, te za cijeli tok utakmice načinila samo dva prekršaja.

Epitet Fair Play igrača 1. kola je pripao Samiru Ahmetoviću (MNK 11. Juli – Srebrenica), koji je u rezultatski najneizvjesnoj utakmici proteklog kola vratio loptu protivničkoj ekipi nakon pogrešne sudijske odluke.

Sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY ga nagrađuje večerom za dvoje.

Za Igrača 1. kola većinom glasova pratioca naše lige Mirza Seferagić (Krajina – Plan 21), koji je u derbiju kola sa dva pogotka predvodio svoj tim do pobjede nad aktuelnim prvakom lige, ekipom SenSu Al Hana.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagraditi će ga večerom za dvoje.

Iako je bilo puno kandidata, izbor za tim kola smo morali da skratimo na pet igrača, a to su:

Anel Suljević (MNK Sokolje) – Zahvaljujući njegovim brojnim odbranama, ekipa Sokolja je cijelim do samog kraja utakmice bila u igri za bodove, te bi poraz od Ilmijjinih Ljiljana (0:2) sigurno bio uvjerljiviji da nisu imali tako raspoloženog Suljevića na golu.

Tarik Garib (Krajina – Plan 21) – Odlično se uklopio u ekipu Krajine, te pokazao da će biti veliko pojačanje za ovu sezonu. Osim izuzetne požrtvovanosti postigao je i sjajan pogodak za pobjedu u derbiju protiv ekipe SenSu Al Hana (3:2).

Abdullah Zahiragić (Frisa United) – Poznato ime lige, a novo ime u dresu Frise koji je još jedan pokazao kako neugodan može biti za protivničke igrače. S dva pogotka i mnogo dobrih poteza bio je prvo ime u sastavu svoje ekipe koja je stigla do uvjerljivog trijumfa nad SD Nedžarići (5:1).

Alem Merajić (MNK 11. Juli – Srebrenica) – Svojim het-trikom donio je prva tri boda ekipi 11. Jula u prvom susretu 11. sezone, a protiv ekipe Pravi Momci (4:3).

Mirza Seferagić (Krajina – Plan 21) – Da je vrhunski poznavalac malonogometne igre i nije tajna, ali je to za svaki slučaj u prvom ovosezonskom potvrdio. Seferagić je s dva pogotka predvodio ekipu Krajine do pobjede nad aktuelnim prvakom lige, ekipom SenSu Al Hana, a što su prepoznali pratioci naše lige koji su ga u anketi iglasali za igrača kola.