Izabran najbolji tim 2. kola Fair Play lige

Proteklog vikenda gledali smo utakmice 2. kola Fair Play lige, a poslije izabranog igrača kola biramo i tim kola.

Najbolji golman proteklog kola je bio Enes Dorić iz ekipe Sensu Al Hana. On je s nekoliko izvrsnih odbrana spriječio Ilmijjine Ljiljane da dođe do pobjede i pokazao je još jedanput da daje veliku sigurnost u igri svoje ekipe.

Sead Kapetanović je odigrao ključnu ulogu za Krajinu u meču protiv SU Futuro. Osim jednog postignutog pogotka u više navrata je kroz dobre poteze i razumijevanje igre pokazao svoje futsalsko umijeće.

Iako je njegova ekipa poražena i proteklog vikenda, Elmir Zec je još jedanput imao zapaženu ulogu u ekipi Džemata SD Nedžarići te je bio dvostruki strijelac u porazu od 11. Jula Srebrenici čime je pokazao da će biti glavna uzdanica Studenata u ovoj sezoni.

Samir Ahmetović je nastavio igrati na nivou koji se i očekuje od njega. Proteklog kola je bio izuzetno efikasan te je postigao tri pogotka u pobjedi ekipe 11. Juli Srebrenica. Iako je još rana faza takmičenja, trenutno se nalazi na diobi prvog mjesta liste strijelaca i ako nastavi s ovakvim izvedbama sigurno da će biti jedan od glavnih kandidata za najboljeg strijelca lige.

Voljom pratilaca Fair Play lige, Bilal Hamidović je ponio epitet najboljeg igrača 2. kola. Iako je riječ o izuzetno mladom igraču, igra s izuzetnom lakoćom i predstavlja veliku opasnost po protivničku ekipu, a proteklog kola je postigao i dva gola za Wool Carpet koji je stigao do prve pobjede ove sezone protiv ekipe Svitanja.