“Ibrahimović je mnogo drugačiji u javnosti nego iza zatvorenih vrata”

Naš reprezentativni golman iz Milana Asmir Begović (32) u razgovoru za britanski Sky Sport nije želio komentarisati “slučaj Salomon Kalu (Kalou)”, koji je objavio snimak iz svlačionice Herte na kojem fudbaleri kluba iz Berlina ne poštuju zdravstvene mjere…

– Ne želim to da komentarišem, jer nisam bio prisutan, rekao je Begović, te dodao:

– Naravno, svi moramo imati veliku odgovornost. Ako svi žele da se vratimo na teren i ponovo igramo fudbal, moramo ići u pravom smjeru. Moramo da razumijemo kakvu odogovornost imamo, moramo poštovati mjere i biti pametni. To je pogotovo važno za Milano, jer znamo koliko je grad bio pogođen koronavirusom. Ljudi su ovdje zaista poštovali sve mjere i mi ne smijemo razlikovati

Ističe da mu fudbal mnogo nedostaje.

– Obožavam ovu igru. Imamo ljekarske preglede u narednih nekoliko dana i nadamo se da ćemo početi sa treninzima, bilo to u malim grupama ili individualno. Vjerujemo klubu i nadležnima, sigurno nas neće niko izložiti bespotrebnom riziku, naglašava naš golman.

Pod posebnom lupom je bio i Zlatan Ibrahimović.

– Svaki dan dobijama pitanja o Zlatanu… Izgradili smo lijepo prijateljstvo. Ima nas nekoliko starijih momaka u timu i razumijemo jedni druge, pogotovo kada se radi o porodici, djeci i ostalim stvarima. On je sjajan momak, dok je kao igrač još bolji, jer uvijek nastoji da ide prema višim standardima i želi da ga prate i saigrači. Mnogo je drugačiji u javnosti nego iza zatvorenih vrata, konstatuje Begovića.

Humanitarna akcija
Begović nije isključio povratak u Bornemut, ali je rekao i to da namjerava braniti do 40. godine. S druge strane, sa zadovoljstvom učestvuje u humanitarnim akcijama UNHCR-a jer je, kako podsjeća, dva puta bio izbjeglica.

– Razumijem koliko to teško može biti, rekao je Begović.

 

Preuzeto sa sportske.ba!