HUAWEI FAIR PLAY LIGA SA ŠESTIM KOLOM ULAZI U 2019. GODINU

SENSU NA VICEŠAMPIONA, FUSTAL SPEKTAKL U MEČU SU FUTURO I REUNITED

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon praznične pauze ponovo se vraćamo dobrim navikama, a to je vikend uz Huawei Fair Play ligu. Dugo isčekivano šesto kolo ovog futsal takmičenja donosi nam nekoliko zanimljiv duela uz dva super-zanimljiva derbija.

 

Šesto kolo Huawei Fair Play lige otvara utakmica između ekipa Zovik i Krajina. Aktuelni šampion nakon dva vezana poraza nema pravo na novi kiks, a s obzirom da su apsolutni favoriti u ovom susretu očekivati je da će se Krajišnici vratiti na pobjedničku trasu.

Drugi susret igraju Zamm mC i Svitanje. Ekipa Zamm mC, sa makismalnim brojem bodova i najviše postignutih pogodaka, ima prednost u ovom duelu u odnosu na Svitanje i s obzirom da i jedna i druga ekipa vole napadački futsal, očekivati je meč sa puno pogodaka.

Treći meč, ujedno i derbi šetog kola, donosi duel ekipa SenSu i Fine Line. Kao i Zamm mC, SenSu nije izgubio niti jedan bod, a u ovom kolu čeka ih težak zadatak jer im na megdan izlazi prošlogodišnji vicešampion. Samim tim što je izglasana za derbi ova utakmica je topla preporuka za sve one koji su ljubitelji futsal čarolije.

Drugi derbi, odnosno četvrtu utakmicu šestog kola, igraju ekipe SU Futuro i Reunited. Ekipa iz Hadžića, poznata po svojoj čvrstoj timskoj igri, u ovoj sezoni važi za tim čije utakmice uvijek donesu najviše uzbuđenja. Ovoga puta, nasuprot njih, naći će se ekipa Reuniteda koja napokon igra futsal kakav se dugo od njih i očekivao. Sve u svemu, ovakvi futsal spektakli se ne smiju propustiti.

U petom susretu sastaju se Ljiljani i 11. Juli Srebrenica. Ekipa Ljiljani važe za favorita ovog meča i sve osim tri boda na njihovom kontu važilo bi za veliko iznenađenje.

U posljednjem duelu šestog kola Huawei Fair Play lige sastaju se Tempo i SD Nedžarići. Studenti ne znaju za bodove još od prvog kola, dok njihovi protivnici, unatoč nešto boljoj igri, imaju isti bodovni učinak. Za očekivati je veoma borbenu utakmicu, naizvjesnu do samoga kraja.

 

Ovim putem vas pozivamo da dođete u dvoranu “Ramiz Salčin” na Mojmilu i nedjeljno poslijepodne provedete uz najbolju atmosferu i najatraktivniji futsal u prijestolnici naše domovine.

Fair Play, više od igre!