Hadžićki derbi u petom kolu BH Telecom Fair Play lige

Krajina i 11. Juli igraju za prestiž Grupe B

Nova godina po pravilu donosi nove početke. Priliku da popravimo i poboljšamo ono što nismo uspjeli u prethodnoj. Novo, prvo ovogodišnje, peto kolo BH Telecom Fair Play lige, donijet će nam nekoliko zanimljivih susreta u kojima će oni koji nisu zadovoljni svojim učinkom imati priliku da se vrate stazama trijumfa.

U provom novogodišnjem susretu sastaju jedine ekipe Grupe B koje ne znaju za poraz, Krajina – Plan 21 i 11. Juli Srebrenica. Krajišnici apsolutno dominiraju svojom grupom i imaju maksimalan učinak, dok su Srebrenčani sa dvije pobjede i remijem njihova prva pratilja. Historijat susreta ovih ekipa govori nama da nas čeka prava futsal poslastica, zato, ne propustite da budete u dvorani „Ramiz Salčin“ od 16:00 sati.

Nakon tri vezana poraza, ekipa Frise više nema pravo na kiks ako sanjaju o prolasku u naredni krug, a isto važi i za njihovog protivnika, ekipu fonTELe.ba. Unitedovci na svom kontu imaju 3 boda koje nose sa otvaranja sezone, dok momci u zelenom nemaju niti jednog osvojenog boda. Biti ili ne biti je za obje ekipe u susretu koji počinje od 17:00 sati.

Iako rezultati i statistika tako ne govore, Malak Dream Team je izrastao u jednu ozbiljnu ekipu. Sa nešto više koncentracije u pojedinim momentima, ali sportske sreće, bili bi na diobi pozicija koje vode u naredni krug. Njihovo protivnik u ovom kolu je ekipa vicešampiona, Ilmijjini Ljiljani, kojima „ne cvjeta cvijeće“ u novoj sezoni. Sa samo pet, za njih skromnih, bodova, morat će se dobro potruditi ukoliko žele pobjedu koja će im donijeti manje muka u nastavku sezone i prolasku u knock-out fazu takmičenja. Ovaj meč se igra u 18:00 sati.

U četvrtom susretu petog kola BH Telecom Fair Play lige, novajlije će udariti na šampiona: Mladi Muslimani vs. Sensu Al Hana. Iako premijerna sezona, ekipa Mladih Muslimana je pozitivno otkrovljenje koje igra odličan futsal. Sa druge strane, o ekipi trostrukog uzastopnog šampiona ne treba puno trošiti riječi. Ono što je sigurno, sa početkom od 19:00 sati, očekuje nas fantastičan meč koji će jednoj od ekipa donijeti kartu za naredni krug.

Derbi petog kola igraju dvije ekipe iz Hadžića, SU Futuro i SU Fantazija. Futuro je godinama dio lige, Fantaziji je ovo premijerna sezona. Fantastični momci su na četvrtoj poziciji sa isto toliko bodova, dok su njihovi rivali na poziciji ispod i bodom manje. Ulog je veliki, a pobjeda vodi na korak bliže četvrtfinalu. Futuro ili Fantazija? – meč počinje od 20:00 sati.

MNK Livac i SD Nedžarići sastaju se u posljednjem susretu petog kola. Ilijašani, koji su favoriti u ovom susretu, na svom kontu još uvijek nemaju poraza, dok se Studenti nadaju da bi baš oni mogli biti ti koji bi sa tri boda protiv iskusnog protivnika nastavili sanjati o priključku narednom krugu. Meč je na rasporedu od 21:00 sati, a ostaje nam da vidimo mogu li Studenti do iznenađenja.

Slobodne ekipe petog kola 12. sezone BH Telecom Fair Play lige su SN Bjelave i MNK Sokolje.

Peto kolo BH Telecom Fair Play lige igra se u nedjelju, 07.01.2024. godine, u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu. Dođite i podržite svoje favorite, a mi vam garantujemo da vas očekuje još jedno nedjeljno popodne ispunjeno fantastičnim futsalom.

Fair Play, više od igre!