Glasamo za najboljeg igrača šestog kola BH Telecom Fair Play lige!

Ahmetović ili Begović? – vi birate!

Odlične utakmice, sjajna atmosfera i pojedinci koji su nosili svoje timove ka trijumfima, obilježili su šesto kolo BH Telecom Fair Play lige.

Nakon izostanka oba čuvara mreže, Samir Ahmetović, kapiten ekipe, zauzeo je mjesto među stativama svoje ekipe. Kapitenska je i partija bila. Ne samo da je odlično zamijenio svoje kolege, nego je odličnim odbranama bio ključni igrač Srebrenčana u trijumfu u kojem je njegova mreža ostala netaknuta. Treba dodadati da su Srebrenčani ovom pobjedom obezbijedili prolazak u četvrtfinale.

Roviti Tarik Begović, stisnuo je zube i izašao na parket da odigra ključni meč sezone protiv direktnog protivnika za naredni krug. Kada su njegovi Mladi Muslimani bili u rezultatskom deficitu, Begovićev je sa dvije asistencije i pogotkom nosio svoj tim do preokreta i pobjede koja ih kednog nogom vodi u naredni krug.

Važno je istaći da je Begović, ovom nominacijom, prvi igrač koji je ove sezone dva puta ušao u najuži izbor za igrača kola.

Ahmetović ili Begović? – glasanjem na anketu, vi birate najboljeg igrača šestog kola 12. sezone BH Telecom Fair Play lige.

Fair Play, više od igre!