Futsal Premijer Liga BiH: FC Mostar SG Staklorad prvak jesenjeg dijela takmičenja

Mostar SG Staklorad iako poražen zadržao lidersku poziciju na kraju jesenjeg dijela šampionata, Centar Zamm uvjerljiv protiv Tanga

 

Posljednje kolo Futsal Premijer lige BiH igralo se za vikend koji je iza nas. U maloj dvorani KSC Skenderija domaćin FC Centar Zamm je nastavio sa odličnim partijama i ubilježio šestu pobjedu u sezoni protiv KMF Tango, rezultatom 7:2.

FC Centar ZAMM mC – KMF Tango 7:2

Pogledajte majstorije naših momaka sa utakmice FC Centar ZAMM mC – KMF Tango 7:2…Svi za jednog, #CentarZaSve

Posted by FC Centar – ZAMM MC on Monday, December 16, 2019

 

U Tuzlanskom Mejdanu igrao se drugi derbi kola u kojem su domaćini FC Salines nanijeli prvi ovosezonski poraz aktuelnom šampionu ekipi FC Mostar SG Staklorad, rezultatom 5:2.

Rezultate 9. kola možete pogledati ispod:

Iako poraženi, Mostarci su uspjeli da zadrže lidersku poziciju i ponesu titulu jesenjeg prvaka sa 22 osvojena boda, a prate ih FC Centar Zamm sa bodom, odnosno FC Salines sa dva boda manje. KMF Tango drži začelje tabele sa samo 4 osvojena boda.

 

Prvi topnik ovog dijela prvensta je Marin Suton (MNK Brotnjo) sa 16, a slijede ga Ibrahim Hršumović (FC Centar Zamm) sa 15, odnosno Marijo Aladžić (FC Mostar SG Staklorad) sa 14 postignutih pogodaka.

Treba istaći i to da je momčad MNK Brotnjo bila najučinkovitija ekipa sa 53 postignuta pogotka, dok su aktuelni šampioni imali najbolju odbranu dozvolivši protivnicima samo da samo 18 puta zatresu njihovu mrežu.

Fair Play, više od igre!