FEĐA JAREBICA NAJBOLJI IGRAČ 1/4 FINALA FAIR PLAY LIGE

Svi oni koji prate i poznaju fudbal ili futsal, složit će se da je golman jedna od najbitnijih karika ekipe, ako ne i najbitnija. Važnost ove pozicije vidimo u filozofiji nogometnog stručnjaka iz Katalonije, Pepa Guardiole, čija se igra zasniva na tome da su čuvari mreže podjednako uključeni u “građenje” igre kao i ostali fudbaleri. Postoji i izreka da je dobar golman pola ekipe, a to se moglo i vidjeti u četvrtfinalnom duelu između ekipa Krajina Vita Plus i Ljiljani.

Strateg Krajišnika, Emsad Dizdarević, znao je šta radi kada je prošle sezone u svoje redove vratio iskusnog i prekaljenog golmana Fair Play lige, a ovaj mu se odužio tako što je svojim brilijantim intervencijama predvodio njegovu ekipu do najsjajnijeg odličja. Kruna svemu tome bila je zaslužena nagrada za najboljeg golmana te sezone.

Gdje je stao prošle, samo je nastavio u ovoj sezoni i zasigurno je prvo ime svoje ekipe. Dokaz tome je gore pomenuta utakmica, gdje je protivničke napadače dovodio do ludila, i na kraju odbranio dva penala koja su bila karta za polufinale ekipi iz Krajine. Kako je ovaj iskusni čuvar mreže branio u ovom meču najbolje govori činjenica da je ovo prvi put, od kako se igra Fair Play liga, golman osvojio titulu najboljeg igrača kola.

Dame i gospodo, Wool Line najbolji igrač 1/4 finala Fair Play lige 2017/18, ljudska i golmanska veličina, Feđa Jarebica!

Čestitamo!