“Fair Play liga” ovogodišnju sezonu posvetila prerano preminulom Damiru Hasiboviću

????????????????????????????????????
Saopćenje za javnost

Sarajevo, 22. Januar 2018. – Sportsko Udruženje “Fair Play” će u sezoni 2017/18 sva sredstva prikupljena tradicionalnom godišnjom akcijom novčanog sankcionisanja prekršaja, odnosno žutih i crvenih kartona, u okviru popularne “Fair Play lige” donirati porodici Damira Hasibovića, prerano preminulog igrača ove lige, humanitarnog radnika i sportiste.

Liga trenutno broji 18 ekipa seniora sa oko 270 učesnika i 12 ekipa juniora sa oko 120 učesnika. U proteklih šest sezona kroz ligu je prošlo oko 2.000 učesnika.

“Naše Udruženje već šest godina uspješno organizira “Fair Play ligu” sa ciljem sportskog natjecanja, druženja i humanitranog djelovanja. U proteklih šest godina zajedno smo igrali futsal, družili se i upoznavali, razvijali fair play, sportski i takmičarski duh, poticali aktivizam i volonterizam kod mladih ljudi, stipendirali studente, edukovali se, bavili humanitarnim i društveno odgovornim radom. Naš saigrač i prijatelj rahmetli Damir Hasibović bio je dio cijele ove priče. Ova naša simbolična gesta je najmanje što možemo učiniti”, izjavio je Adnan Delić, predsjednik SU Fair Play.

Na isti način, Udruženje je u prošloj 2016/17 sezoni sredstva usmjerilo za kupovinu školskog pribora djeci povratnika u Istočnoj Bosni.

Damir Hasibović rođen je 1985. godine u Sarajevu, a na ljepši svijet preselio je  u junu 2017. Volio je fudbal. “Fair play ligi” pridružio se 2014. sa svojom ekipom Balmed. Bio je na poziciji golmana. Časno, pošteno i srčano je branio svoju mrežu, kao i sve u životu što je radio I tu je stekao mnoga poznanstva, prijatelje za cijeli život.

“BALMED” EKIPA ZA KOJU JE NASTUPAO DAMIR HASIBOVIĆ

“U duhu svog vjerskog opredjeljenja i životnog puta kojim je kročio, Damir se bavio humanitarnim radom. Bio je pokretač mnogih akcija i svojim ponašanjem inspiracija mnogima da od svog života naprave nešto više, da se posvete duhovnom miru, da pomažu drugima i budu od koristi svojoj porodici”, kazao je Delić.

Iza Damira je ostala supruga i sin koji se rodio 10 dana prije njegovog odlaska.

Sportsko Udruženje “Fair Play” je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija čiji je cilj promovisanje ideje dobra, zajedništva i fair playa. Udruženje svoje ciljeve postiže organizovanjem i uključivanjem raznih profila i dobnih kategorija ljudi u sportske aktivnosti, kroz sportska takmičenja, turnire i malonogometnu «Fair Play ligu».

Prilog link videa kojeg je kreirao Damir Hasibović


FAIRPLAY JE OK!