DVORANA “SRCE” BUĆA POTOK DOMAĆIN 4. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

SENSU I KRAJINA U DERBIJU KOLA ZA MAKSIMALAN UČINAK

Piše: Nihad Eminović


Novi vikend je pred nama što znači da nas očekuje novo kolo sedme sezone Huawei Fair Play lige. Novih šest izuzetno kvalitetnih mečava ovoga puta, zbog zauzetosti olimpijske dvorane na Mojmilu, igrati će se u dvorani “Srce” koja se nalazi u Buća Potoku.


Ekipa Zamm mC je apsolutni favorit u prvom meču četvrtog kola protiv ekipe SD Nedžarići, i očekivati je da će sa lakoćom upisati nova tri boda.

Drugi susret igraju Zovik i Tempo, ekipe koje još uvijek nemaju ni jedan upisani bod, s toga je očekivati da će ovaj susret biti pun borbe i žara za izlaz sa dna tabela.

Jedan veoma zanimljiv i neizvjestan meč očekuje nas u trećoj utakmici četvrtog kola Huawei Fair Play lige, a sastaju se ekipe Ljiljani i Reunited. Obje ekipe igraju izuzetno jak i kvalitetan futsal i za očekivati da će i jedni i drugi uložiti maksimum trud kako bi došli do punom plijena.


Šta reći o meču u kojem se nakon tri odigrana kola sastaju ekipe koje nisu ispustile niti jedan bod, a uz to imale i više nego raspoložene stijelce. SenSu i Krajina sastaju se u derbiju četvrtog kola i sudeći igrama iz predhodnih utakmicama, sa pravom je očekivati jedan od najboljih i najatraktivnijih duela u dosadašnjem izdanju sedme sezone Huawei Fair Play lige. Ovaj susret je topla preporuka za sve ljubitelje futsala.

Ništa manje nije zanimljiv ni peti meč ovoga kola u kom se sastaju SU Futuro i Svitanje. Ekipa iz Hadžića, koja igra sjajan futsal ove sezone, pokušat će se vratiti na pobjedničke staze nakon poraza u prošlom kolu, dok će Svitanje, nošeni visokom pobjedom, pokušati nastaviti pobjedonosni niz. U svakom slučaju, uvjereni smo da nas očekuje jedan veoma kvalitetan meč.

Zadnji par četvrtog kola čine ekipe 11. Juli Srebrenica i Fine Line, koji je favorit u ovome meču. Ovaj susret dosta je sličan prvom susretu ovog kola, i sve osim pobjede ekipe Fine Line smatralo bi se iznenađenjem.

Pozivamo vas da budete sa nama u nedjelju, 16. 12. 2018. godine, u dvorani “Srce” u Buća Potoku i uživate u najboljoj atmosferi i najatraktivnijem futsalu u gradu.

Fair Play, više od igre!