DVA SUPER DERBIJA U TREĆEM KOLU HUAWEI FAIR PLAY LIGE

KRAJINA I SU FUTURO ZA MAKSIMALAN UČINAK, ZAHUKTALI REUNITED PROTIV VICEŠAMPIONA

Piše: Nihad Eminović

Pred nama je još jedna nedjelja, a nedjelja nama koji pratimo Fair Play ligu znači nove mečeve i nova uzbuđenja. Treće kolo Huawei Fair Play lige donosi nam dva super derbija.

Prvi meč, ujedno i jedan od derbija kola, igraju ekipe Krajina i SU Futuro. I jedna i drugo ekipa imaju maksimalan učinak, te će ovaj meč biti od velikog značaja i jednima i drugima za izdvajanje na vrhu tabele. S obzirom da su obje ekipe napadački i borbeno nastrojene, očekivati je predstavu vrhunskog futsala.

Svitanje je blagi favorit u drugom susret trećeg kola, a na megdan im izlazi ekipa 11. Juli Srebrenica. Poseban značaj ovom susretu daje činjenica da obje ekipe traže prve bodove u ovogodišnjem izdanju lige.

Treći par trećeg kola Huawei Fair Play lige čine SD Nedžarići i SenSu. SenSu želi ostvariti novu pobjedu, a u tome će im prepreka biti mlada i poletna ekipa Studenata.

Ekipe Tempo i Zamm mC čine četvrti par narednog kola. Zammovci imaju ulogu favorita i jure svoju treću pobjedu, dok će Tampo pokušati da osvoji prve bodove ove sezone.

Peti susret je ujedno i super derbi kola, a sastaju se ekipe starih znanaca – Reunited i Fine Line. Nošeni visokom pobjedom iz prošlog kola, očekivati je da će Reunited i ovu utakmicu ići na sva tri boda i pokazati da su napokon uhvatili pravu formu. Sa druge strane, prošlogodišnji vicešampioni, i ove godine pokazuju da imaju tim za sami vrh takmičenja i da spoj iskustva i mladosti koji ih krasi svakom protivniku može dati gol više. Svi oni koji vole futsal, ovaj meč je topla preporuka.

Zadnji susret trećeg kola igraju ekipe Zovik i Ljiljani. Ljiljani imaju ulogu favorita i ovo će im, kao i njihovim rivalima, biti prilika za prve bodove u sedmoj po redu sezoni Huawei Fair Play lige.

Svi mečevi trećeg kola Huawei Fair Play lige na rasporedu su u nedjelju, 09. 12. 2018. godine, a mi vas pozivamo da dođete u olimpijsku dvoranu ”Ramiz Salčin” i uživate u vrhunskom futsalu.

Fair Play, više od igre!