Dva duela „mladosti i iskustva“ u trećem kolu BH Telecom Fair Play lige

Momci s Bjelava izlaze na megdan Apotekarima, Mladi Muslimani dočekuju raspoloženi Livac

Pred nama je još jedan vikend koji je rezervisan za nova uzbuđenja na parketu dvorane „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a zadnji dan u sedmici donosi nam nekoliko zanimljivih susreta.

Treće kolo, od 16:00 sati, otvara duel ekipa MNK Sokolje i Ilmijjini Ljiljani. Sokoljani su trenutno na dva poraza iz isto toliko mečeva, te su im bodovi imperativ u ovom kolu. Sa druge strane, Ljiljani na svome kontu imaju pobjedu i remi, a poznavajući njihove apetite, ništa ispod tri boda im neće činiti zadovoljstvo. Ipak, pitaju se i momci sa Sokolja, kojime je ovo idealna prilika da okrenu stvari u svoju korist.

Raspoložene Bjelave, u drugom susretu trećeg kola, snage će odmjeriti sa trostrukim prvakom, Sensu Al Hanom. Apotekari su bili slobodni prethodni vikend, dok su momci iz gornjeg dijela grada ostvarili visok trijumf na rivalima iz Nedžarića. Ovaj meč možemo okarakterisati i kao duel mladosti i iskustva, a ko će na kraju slaviti, saznat ćemo u nedjelju od 17:00 sati.

Krajina nastavlja da dominira grupnom fazom i jedina su ekipa sa 100% učinkom u dva odigrana kola. Njihovi rivali, SU Fantazija, uspješno su debitovali na parketu BH Telecom Fair Play lige te pokazali da se radi o ozbiljnoj i kvalitetnoj ekipi. Ovaj meč, vrijedan svake pažnje, na rasporedu je od 18:00 sati.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u četvrtom susretu kola gdje se sastaju Frisa United i SD Nedžarići. Obje ekipe nose ne tako sjajne partije i poraze iz prethodnog kola, a vjerovati je da će im upravo ovaj susret biti prilika da se pobjedom iskupe za loše rezultate i vrate samopouzdanje za nastavak takmičenja. Meč Unitedovaca i Studenata počinje u 19:00 sati.

U petoj utakmici trećeg kola sastaju se Malak Dream Team i SU Futuro. Malak se nakon kola pauze, i poprilično dobre partije u prvom kolu, ponovo vraća takmičenju. Sa par adekvatnih pojačanja, ova momčad je daleko kvalitetnija od one koju smo gledali prethodne sezone, te su svakom protivniku „tvrd orah“. Nasuprot njih, nalazi se ekipa koja, pomalo neočekivano, nakon dva odigrana kola ima isto toliko poraza, a očekivati je da će baš u ovom susretu tražiti iskupljenje i krenuti po puni plijene. Sve u svemu, čeka nas veoma zanimljiv susret čiji start je zakazan za 20:00 sati.

Posljednji meč trećeg kola 12. sezone BH Telecom Fair Play lige igra se od 21:00 sati, a sastaju se Mladi Muslimani i MNK Livac. Novajlije su debi krunisale pobjedom u prvom kolu, a sada idu na megdan iskusnoj i prekaljenoj momčadi iz Ilijaša koji još uvijek ne znaju za poraz. I ovaj meče je duel mladosti i iskustva, i topla preporuka za sve futsal sladokusce.

Slobodne ekipe trećeg kola 12. sezone Bh Telecom Fair Play lige su fonTELe.ba i 11. Juli Srebrenica.

Treće kolo 12. sezone BH Telecom Fair Play lige igra se 10.12.2023. godine od 16:00 sati.

Fair Play, više od igre!