Duvnjak predvodi najbolji tim četvrtog kola BH Telecom Fair Play lige

BH Telecom Fair Play ekipa kola

 

Četvrto kolo, do sada najuzbudljivije u novoj takmičarskoj sezoni, obilježili su fantastične pojedinačne i timske predstave za užitak publike u dvorani na Mojmilu.

Pojedinac koji se najviše istakao bio je Muanis Duvnjak, koji je sa svoja tri pogotka i bravuroznom predstavom donio svojoj ekipi preokret, a zatim i cijeli plijen, te je sasvim zasluženo proglašen igračem kola.

Netaknuta mreža najboljeg golmana iz prošle sezone, Sedina Ibrahimovića, bila je dovoljan razlog da ovaj “čovjek-hobotnica” zauzme svoje mjesto među stativama u najboljoj petorci četvrtog kola.

U utakmici koja je uvijek gušt za gledati, Selvedin Karasalihović je bio i više nego raspoložen postigavši tri majstorska pogotka i upravo zahvaljujući njemu tri bodu u duelu sa dvostrukim prvakom lige idu pravac Hadžića.

Fine Line ove godine ne posustaje, a u novom trijumfu iskazao se Elmin Sinanović koji je sa svoja dva pogotka razdrmao ekipu koja u nastavku kreira potpuni rezultatski preokret i dolazi do četvrte pobjede u nizu.

Nakon dva vezana poraza Reunited se vratio na staze pobjede, a najzaslužniji za prekid crnog niza bio je Amer Prijić sa svoja dva pogotka te time trasirao svoj put ka idealnih pet četvrtog kola BH Telecom Fair Play lige.

Iako su izgubili prve bodove ove sezone, ekipa BH Telecom se u ovom kolu okitila laskavom titulom Fair Play ekipe kola. Nagrada u pojedinačnoj kategoriji ovoga puta, nažalost, nije bilo.

Fair Play, više od igre!