Đug predvodi najbolji tim osmog kola BH Telecom Fair Play lige

Džemat SD Nedžarići Fair Play ekipa kola, Sinanoviću Fair Play potez

 

Iz kola u kola, BH Telecom Fair Play liga pokazuje svoju raznovrsnost i veličinu kada su u pitanju majstori na parketu ovog takmičenja. U osmog kolu raspon dobitnika individualnih priznanja je nevjerovatnih 19 (devetnaest) godina, što pokazuje na terenima ove lige svoje mjesto imaju i mladost i iskustvo.

Sjajni Kemal Đug nastavlja sa svojim golgeterskim partijama. Novajlija u ekipi Krajine iz kola u kolo pokazuje da je pravo pojačanje, a u kolu koje je iza nas bio je strijelac tri pogotka što mu je sasvim zasluženo donijelo titulu najboljeg igrača osmog kola BH Telecom Fair Play lige.

Iako je primio tri pogotka, nijedan svojom greškom, Nermin Šabić je zauzeo mjesto “jedinice” u “deam timu” osmog kola. Golman Zamma je nadljudskim naporima branio sve što se dalo braniti, da se u jednom trenutku činilo da na sebi ima još jedan par ruku, a njegove bravure bile su ključ pobjede njegove ekipe.

O legendi bh. futsala Nijazu  Mulahmetoviću, poznatijem kao Cuni, ne treba mnogo trošiti riječi. Da ovaj prekaljeni as i dalje može rame uz rame sa mnogo mlađima od sebe govori partija odigrana u nedjelju. U najzanimljivijem i najneizvjesnijem susretu prošlog kola, svojim iskustvom je dirigovao mlađahnim saigračima a uz to je postigao hatttrick, te bio najzaslužniji za nova tri boda svoje ekipe što mu je i bila ulazna karta za “idealnih 5”.

Pored Cunija, još jedan veteran je našao svoje mjesto u timu kola. Prekaljeni lisac, Suad Čopra (1978), je u visokoj pobjedi svoje ekipe bio najubojitiji igrač postigavši haattrick i još jednom pokazavši da su godine samo broj za one čija su srca još uvijek mlada. 

Posljednji, ali ne i manje bitan, član “fantastične petorke” je Mario Miletić. Sjajni igrač ekipe Tempa je postiga tri, od ukupno deset, pogodaka svoje ekipe što mu je donijelo mjesto među odabranim igračima osmog kola BH Telecom Fair Play lige. 

 

“Studenti” su, po drugi put ove sezone, ponijeli titulu Fair Play ekipe kola, dok je Elmin Sinanović (1997), nakon što mu je prošlo kolo izmakla titula najboljeg igrača, u ovom se okitio Fair Play igračem osmog kola BH Telecom Fair Play lige.

Fair Play, više od igre!