Derbi starih rivala u drugom kolu BH Telecom Fair Play lige

Kolo otvara suret iskustva i mladosti, Tempo protiv Reuniteda u lovu na prve bodove

 

Dugi niz godina posljendji dan u sedmici je rezervisan za najatraktivniji futsal i najljepšu sportsku atmosferu, a tako će biti i ove nedjelje kad ja na programu novih šest mečeva BH Telecom Fair Play lige.

Nakon poraza na otvaranju sezone iskusna ekipa SenSu Al Hana svoje prve bodove tražit će protiv podmlađene ekipa šampiona Zamm mC koja, iako bez igrača na koje smo navikli predhodnih godina, pokazuje da i ove godine imaju ekipu za respekt.

Petardom u prvom susretu Fine Linovci su pokazali da njihova napadačka filozofija i ove sezone dolazi do izražaja, a u ovom kolu, protivnik će im biti super organizovana ekipa Ljiljana koji će u ovom meču sigurno tražiti slast prve pobjede u novoj sezoni. Ovo je ujedno i derbi drugog kola i preporuka za sve ljubitelje igre na male.

U tećem susretu, Hadžićani će imati priliku da se iskupe za promašene prilike iz prošlog susreta, dok će njihovi rivali, ekipa BH Telecoma pokušati nastaviti trijumfalni niz i pokazati da pobjeda nad vicešampionom nije slučajnost.

Priliku za iskupljenje za neočekivani poraz iz prošle sedmice Tempaši će imati u ovom susretu gdje im na megdan izazi ekipa Reuniteda koja je u prvom susretu nošena timskom igrom sitgla do punog plijena. 

Studenti će priliku za prve bodove tražiti u susretu protiv odličnog Keške i ekipe Svitanja koji nakon osvojenog boda iz prošlog kola, uz raspoložene napadače, sigurno neće propustiti priliku za sva tri boda ukoliko im se ona ukaže.

Nakon što su poslije odličnog starta utakmice ipak uspjeli da ispuste dva boda, Krajišnici će imati priliku da taj učinak ostvare u ovom kolu protiv ekipe 11. Jula Srebrenica koja se, na krilima Šehića, nada prvim bodovima u novoj sezoni.

 

Novo kolo, drugo po redu, BH Telecom Fair Play lige igrat će se u nedjelju, 03.11.2019. godine, a domaćin novih šest susreta bit će dvorana “Ramiz Salčin na Mojmilu. Dođite i uživajte i čaroliji ovog takmičenja.

Fair Play, više od igre!