Conte oduševljen: Ovo je Inter kakav želim

INTER i nakon 12 odigranih kola u Serie A djeluje kao ozbiljan kandidat za titulu.

To prijašnjih sezona najčešće nije bio slučaj. Conteova ekipa pretrpjela je poraz samo od Juventusa i remizirala je s Parmom, a dobila je preostalih deset utakmica. Bivši selektor Italije ima iskustva s osvajanjem titula pa ovakav početak sezone navijačima Nerazzurra djeluje kao onaj pravi.

Nikada Antonio Conte nije bolje otvorio neku sezonu otkad je trener. Čak ni na klupi Juventusa s kojim je bio prvak Italije, Chelseaja u Engleskoj ni u drugoj ligi Italije, prenosi Index.hr.

“Vidio sam sjajnu reakciju. I protiv Dortmunda i protiv Verone. Imali smo zaostatak, oni su se branili i mogli krenuti u kontru. Bili smo strpljivi i nismo gubili glavu u trenutku kad smo gubili utakmicu. Želim da ovako igramo”, kazao je Conte poslije pobjede nad Veronom Ivana Jurića koja je vodila 1:0, ali je Inter preko Vecina i Barelle preokrenuo i uzeo tri boda.

Italijanski stručnjak smatra da nitko nije očekivao Interov start sezone u ovom stilu, sa samo pet bodova manje od maksimalnog broja bodova nakon 12 rundi. Također, zahvalio je svojim igračima na tome što su igrali srcem jer su samo tako mogli dobiti ovaj susret.

“Imali smo dvije različite utakmice u nekoliko dana. Tamo smo se branili, Borussia je pritiskala, a ovdje nam je ostavljen prostor. Bastoni je donio mnogo našoj momčadi kao dodatni igrač u veznom redu. Da smo nakon Dortmunda poraženi i sada, bili bismo u problemu”, zaključuje Conte.

Conte je tešku pobjedu posvetio kćerki koja je proslavila svoj 12. rođendan. Naveo je da mu trijumf nad Veronom daje pravo da bude malo raspoloženiji i rasterećeniji na rođendanskoj zabavi i druženju s porodicom.

Preuzeto sa sportske.ba

fb-share-icon