Četvrtim kolom BH Telecom Fair Play liga ispraća 2023. godinu

U Grupi B dva zanimljiva susreta

Pred sami smo kraj tekuće kalendarske godine. Pobjede, porazi, radosti, tuge, i drugo što nas je pratilo tokom 2023. godine ostat će upisano u rezimee naših života. Svoj posljednji memoar u notesu 2023. godine, Malonogometna liga Fair Play ubilježite će u sklopu četvrtog kola 12. sezone.

SD Nedžarići i Mladi Muslimani igraju premijerni meče ovog kola. Studenti dolaze sa trijumfom, dok „mlađahni“ momci imaju obrnutu situaciju. Pobjeda bi i jedne i druge približila knock-out rundi takmičenja. Ovaj meč, Grupe A, na programu od 16:00 sati.

Grupu B otvara susret SU Fantazije i Malak Dream Team-a. Obje ekipe dolaze sa porazima na svojim kontima. Istini za volju, Fantastična ekipa je u blagoj prednosti zbog jedne ostvarene pobjede, dok njihov rival još uvije nije upisao bodove, te ovaj meč možemo promatrati kao jednu od posljednjih šansi da ekipa Malaka održi nadu za drugu rudnu takmičenja. Susret možete pogledati od 17:00 sati.

Treći meč kola igraju ekipe koje su bile na pobjedničkom podiju protekle sezone, Sensu Al Hana i Frisa United. Ni šampionima ni trećeplasiranima ne cvjetaju ruže u novoj sezoni. Sa četiri, odnosno tri boda, obje ekipe su dovele sebe u nezavidan položaj. Prava na kiks sve je manje, a ko će biti sretniji ili spretniji saznat ćemo od 18:00 sati.

Krajina-Plan 21 ne posustaje ove sezone, a priliku da im pokvare stopostotni učinak imat će aktualni vicešampioni, ekipa Ilmijjini Ljiljani. Svaki susret ovih ekipa bio je prava futsal poslastica, a vjerujemo doa će tako biti i u ovom kolu. Dvorana „Ramiz Salčin“ na Mojmilu od 19:00 sati.

FonTELe.ba je jedna od ekipa koja ove sezone još nema bodove na svom kontu, dok SN Bjelave polako dobivaju epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone. Studenti bi pobjedom već jednog nogom zakoračili u naredni ciklus, dok bi pobjeda njihovom rivalu dala koliku-toliku nadu za prolaz dalje. Treći meč Grupe A počinje od 20:00 sati.

Posljednji meč kola, ujedno i ovogodišnji, igrat će ekipe 11. Juli Srebrenica i MNK Sokolje. Srebrenčani nemaju poraza, Sokoljani su do sada samo bod upisali. Igra i jednih i drugih obećava, te se nadamo da će posljednji meč 2023. godine, ujedno biti i „šlag na tortu“ sjajnim izdanjima BH Telecom Fair Play lige i uvertira za još bolje mečeve koji nas očekuju u Novoj godini. Susret je na programu od 21:00 sati.

Slobodne ekipe četvrtog kola 12. sezone Bh Telecom Fair Play lige su MNK Livac i SU Futuro.

Četvrto kolo 12. sezone BH Telecom Fair Paly lige igra se u nedjelju, 24.12.2023. godine, u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu sa početkom od 16:00 sati.

Fair Play, više od igre!