ČETVRTFINALE HUAWEI FAIR PLAY LIGE: SUSRET DAVIDA I GOLIJATA I JOŠ TRI NEIZVJESNA DUELA

U SKLOPU ČETVRFINALNIH DUELA PREDVIĐENA CEREMONIJA OBILJEŽAVANJA DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon što je kompletiran prvi krug takmičenja, odnosno poznat konačan poredak na tabeli, došlo je vrijeme za mečeva “knock-out” faze. Novi sistem, od dvanaest ekipa u jednoj grupi, u mnogome je doprinio kvalitetu same igre ali i upoznavanju rivala koji se sastaju u drugom krugu najatraktivnijeg futsal takmičenja u gradu. Sama činjenica da samo u jednom možemo prognozirati favorita, od ukupno četiri susreta koliko nas očekuje na parketu dvorane “Ramiz Salčin”, dovoljno govori o kvaliteti i neizvjesnosti utakmica parova 1/4 finala.

 

Četvrtfinalno poslijepodne Huawei Fair Play lige otvara duel između ekipa SU Futuro i Krajina. U meču koji su odigrali ranije ove sezone, aktuelni šampioni izašli kao pobjednici (4:3), ali i stekao se dojam da su sva tri boda otišla u drugom pravcu da ne bi bilo nezasluženo. Krajišnici su većinu ove sezone igrali po sistemu toplo-hladno, ali kada je bilo najvažnije osjetio se rast forme koju su čini se temperili za ovaj krug takmičenja. Sa druge strane, ekipa iz Hadžića ni u jednom trenutku nije podbacila kada je igra i timski duh u pitanju, a ujendo su bili jedna od ekipa čiji su mečevi važili za prave poslastice. Poznavajući kvalitet obje ekipe, pred nama je još jedna poslastica futsala.

 

Drugi četvrfinalni par čine Fine Line i Tempo. Trenutni vicešampion je do zadnjeg kola grupne faze držao lidersku poziciju, a upravo poraz iz te utakmice je učinio da se presele na drugo mjesto tabele. Iako bez velikih oscilacija u formi, Fine Line ipak važi za ekipu koja od gotovog često zna napraviti veresiju i dovesti pod upitnik sigurne bodove. Sa druge strane njihov protivnik, ekipa Tempa, dizala je formu kako je sezona odmicala, i nakon polovine grupne faze postali su prava senzacija na terenima Huawei Fair Paly lige. U prvom duelu ovih ekipa, slavili su u taboru Fine Line (2:1), a meč je propraćen sa dosta bure na terenu. Obje ekipe su poznate po napadačkom futsalu, i očekivati je igru za gol više. Također, ovaj duel je susret dvojice ponajboljih golmana ove sezone, i sigurno će raspoloženiji od njih biti prevaga u  meču koji je vrijedan svake pažnje.

 

Ekipe SenSu i Ljiljani snage će odmjeriti u trećem četvrtfinalnom meču. Bez pojedinaca koji se posebno ističu, u oba tabora sve se vrti oko tima i timske igre. Shodno tome, sam stil igre i jedne i druge ekipe je poprilično sličan, a ono što ih krasi jesu jake i čvrste odbrane i veoma brza tranzicija u napad. Ljiljani su u grupnoj fazi morali potpisati kapitulaciju (2:3), ali daleko od toga da nisu mogli i do sva tri boda. Blaga prednost u korist ekipe SenSu jeste iskustvo pojedinaca koji dugi niz godina nastupaju u ovom takmičenju, međutim, taj segment ih sigurno ne može staviti u poziciju favorita. Sve u svemu, pred nama je naizvjestan duel od kojeg očekujemo vrhunske timske predstave na obje strane.

 

Posljednji par četvrtine finala, je ujedno i onaj u kojem možemo izdvojiti favorita, a to je ekipa Zamm mC, kojoj se ujedno daju i najveće šanse za osvajanje titule. Njihov rival, ekipa Reunited, nikako nije mogla da uspostavi konstantnost u svojoj igri, a u predhodnom duelu sa Zammovcima doživjeli su i najveći poraz ove sezone (8:3). Iako su Zammovci apsolutni favoriti ovog susreta, svjedoci smo kako kroz život tako i kroz sport, velikih iznenađenje i neočekivanih rezultata. Hoće li “David” Huawei Fair Play lige uspjeti savladati “Golijata” iste, ili ćemo svjedočiti zakonu jačega, ostaje nam da čekamo nedjelju i nova uzbuđenja Huawei Fair Play lige.

 

Važno je istaći da će se u sklopu četvrfinalnih utakmica Huawei Fair Play lige, obilježiti i Dan nezavisnosti jedne nam i jedine Bosne i Hercegovine, a shodno tome bit će upriličen i svečani program sa uglednim gostima.

Pozivamo vas da nadjeljno poslijepodne provedete u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, i da uz najatraktivniji futsal i najljepšu atmosferu u gradu i vi budete dio priče koja je već odavno prevazišla sportske okvire.   

Fair Play, više od igre!