BOGAT REVIJALNO-ZABAVNI PROGRAM TREĆEG DANA EYOF-a, CEREMONIJA DODJELE MEDALJA U 19:30

Na brojim borilištima na planinama, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, danas se nastavljaju takmičarski programi Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

Trećeg dana EYOF 2019, po završetku takmičenja, na Skenderiji, ispred tržnog centra Bingo u Istočnom Sarajevu i na lokaciji Medal Plaza u Olimpijskom selu, neposredno uz hotel Hills na Ilidži, i danas je pripremljen bogat revijalno zabavni program za građane i građanke, odrasle i mališane.

Olimpijska svjetla na platou Skenderije će biti upaljena već u 17 sati i kako je saopšteno iz organizacijskog tima EYOF-a, očekuje se izvrsna zabava. Program će svojim nastupima oplemeniti ilidžanske Treća osnovna škola i škola Mehmed Handžić, a svojim se vršnjacima pridružuju i sarajevske OŠ Edhem Mulabdić i M.M. Bašeskija. Oficijelna cremonija dodjele medalja će na velikom ekranu postavljenom na ovom trgu početi u 19:30 sati.

Istočno Sarajevo je također pripremilo mnoštvo zabavnih sadržaja koji će prethoditi oficijelnoj, svečanoj ceremoniji sa Medal Plaze putem linka u realnom vremenu.

Na Medal Plazi se i ove februarske večeri, trećeg dana EYOF-a, očekuje pravi spektakl. Publiku će zagrijavati DJ Jasmina Palavra od 18:30 sati, a u 19:30 će početi oficijelna ceremonija dodjele medalja najuspješnijim sportistima i sportistkinjama dnevnih takmičenja.