BH Telecom Fair Play liga sedmim kolom ulazi u 2020. kalendarsku godinu

BH Telecom i Fine Line igraju za lidersku poziciju

 

Nakon nešto duže pauze konačno ćemo moći uživati u čarima BH Telecom Fair Play lige,  a u sedmom kolu koje se igra u nedjelju moći ćemo pratiti pet novih duela.

Prvi susret i jedan od derbija kola igrat će ekipe Tempo i SU Futuro. I jedna i druga ekipa ulaze sa pobjedama u ovaj susret, a s obzirom na mentalitet momčadi sigurno je ni jedni ni drugi neće htjeti ništa manje od nova tri boda što je dovoljan razlog da ovaj meč imate na listi onih koje ne smijete propustiti.

Krajišnici ove sezone nikako da pronađu pravu formu, a u meču protiv poletne ekipe Zammovaca nemaju pravo na novi kiks ukoliko žele na miran način ići ka razigravanju. Sa druge strane njihovi rivali sa sobom nose visok trijumf iz prošlog kola koji će im biti pozitivan vjetar u leđa u misiji osvajanja nova tri boda.

Ljiljani su napokon u prošlom kolu upisali prvu pobjedu u sezoni, a već u ovom kolu imat će priliku upisati i drugu. Međutim, ovoga puta im neće biti nimalo lako jer igraju protiv odlične ekipe Apotekara koji polako ali sigurno ulaze u krug užih favorita. Sve u svemu, pred nama je fantastična utakmica i praznik za sve ljubitelje futsala.

Lošu igru iz prošlog kola Reunited će pokušati iskupiti u ovom, a na megdan im dolazi zahuktala ekipa Svitanja koja je u kolu iza nas priredila veliko iznenađenje savladavši drugoplasiranu ekipu na tabeli. Pobjeda je imperativ za obje ekipe ukoliko žele ostati u borbi za narednu rundu takmičenja.

A za kraj sedmog kola dolazi šlag na tortu. Ekipe BH Telecom i Fine Line igraju super derbi kola kojemu je ulog, ni manje ni više nego, liderska pozicija na tabeli. Dodatnu težinu ovom susretu daje da su obje ekipe u ovo molu ušle sa porazima tako da je sigurno očekivati apsolutno-pobjednički pristup u ovom susretu. Ukratko, ovakav meč se ne propušta.

Susret između ekipa 11. Juli Srebrenica i Džemat SD Nedžarići je odgođen  zbog nastupa ekipe 11. Juli na internacionalnom turniru u Opatiji (Hrvatska). Novi datum i satnica odigravanja ovog meča bit će naknadno objavljen.

 

Dobro poznati recept: Nedjeljno poslijepodne, dvorana “Ramiz Salčin” uz najatraktivniji futsal i najljepšu sportsku priču BH Telecom Fair Play lige. Čekamo Vas!

Fair Play, više od igre!