BEGOVIĆ NAJBOLJI IGRAČ DRUGOG KOLA, 11. JULI SREBRENICA FAIR-PLAY EKIPA

 

Drugo kolo Huawei Fair Play lige, koje je odigrano u protekli vikend, obilovalo je raskošom svega onoga što volimo kod “igre na male”. Futsal je timska igra, a svaki tim posjeduje pojedince koji u odrđenom trenutku preuzmu odgovornost i povedu ekipi ka željenom rezultatu. Upravo takvi pojedinci, nakon svakog kola nađu mjesto u odabranoj “petorki”.

Almin Begović, sa svoja dva pogotka i još jednu odličnu partiju u nizu za ekipu SenSu, ponio je titulu najboljeg igrača kola i sasvim zasluženo predvodi tim drugog kola Huawei Fair Play lige.

Pored njega tu je i sjajni golman Krajine i dvostruki uzastopni najbolji golman lige, Feđa Jarebica, čija je mreža mirivala ovo kolo.

Sedin Torlak, član ekipe Fine Line, prije svega odličnom defanzivnom partijom i pogotkom u derbiju drugog kola, također je osigurao mjesto u “dream timu”.

Preostala dva člana najbolje petorke su Semir Kurić (Reunited) i Evelin Tabak (SU Futuro) koji su sa tri, odnosno dva pogotka nosili svoje ekipe do trijumfa.

Ekipa 11. Juli Srebrenica, pokazali su da naziv ekipe za koju igraju nije samo slovo na papiru, nego da je i njihova igra i ponašanje u skaldu sa imenom i grbom na dresu. Oni su zasluženo ponijeli titulu fair-play ekipe drugog kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!