Sportske.ba ostvarile prvu pobjedu

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U nedjelju 10.12.2017. godine odigrane utakmice II i III kola kola Grupe A i Grupe B, Fair Play lige. U grupi A glavni favoriti za plasman u drugi krug se polako izdvajaju. Hookah bar Mahala je u lepršavoj i efikasnoj igri savladala TVSA. Sa ovom pobjedom i formom koju su prikazali u dosadašnjim utakmicama, spadaju među favorite grupe A. U drugoj utakmici, Reunited je poslije poraza u prošlom kolu, teže nego se očekivalo došao do vrijedne pobjede nad Fin-om.

Iako rezultati iz zadnje dvije utakmice nisu pozitivni, ekipa Svitanja koja je ove sezone pojačana sa nekoliko dobrih igrača pruža dobre igre. U utakmici sa Fine Line nisu mogli više od časnog poraza. Fine Line se ovom pobjedom vratio na pobjednički kolosijek i u konkurenciju za prolazak u dalji tok takmičenja.

Grbavica II je opravdala ulogu favorita i nastavila sa dobrim igrama u ovoj sezoni. Ova sezona bi mogla biti veliki iskorak za Grbavicu II i ne bi bilo iznenađenje ako ih budemo gledali među najboljim ekipama. Klesarstvo Kovačević imaće priliku za boljim rezultatom u sljedećem kolu.

U utakmicama grupe B, u prvoj utakmici snage su odmjerili debitant Ljiljani i Liten. Iako su za sve bili nepoznanica, Ljiljani su pružili veoma dobru partiju protiv Litena. Možda manjak iskustva i igranja Fair Play lige, donijeli su prvu pobjedu Litenu u ovoj sezoni.

Sportske.ba su potvrdile reputaciju dobre ekipe i popravili dojam iz prvog kola. UFR Hadžići će sigurno ostati u konkurenciju za prolazak dalje i vidjećemo bolja izdanja od Hadžićana.
Sarix Pozitiva nije uspjela nastaviti niz pobjeda u ovom kolu. Iako su otvorili bolje utakmicu, Restoran Tri Priče je brzo preokrenuo rezultat i do kraja utakmice kontrolisao igru i rezultat. Obje ekipe imaju polovičan uspjeh i očekuju nas mnoga iznenađenja i velike borba u narednim utakmicama.

Bućaćosi su nastavili sa dobrim igrama i u ovom kolu su bili ubjedljivi protiv debitanta Tempa. Pojačani sa nekoliko novih igrača, ove sezone imaju ambicije za najvećim plasmanom i borbom za sami vrh. Tempo će pokušati u sljedećem kolu uhvatiti priključak za vodećim ekipama i ostati u krugu ekipa za prolazak dalje.

Slobodne su bile ekipe Krajina Vita-Plus i Zamm mC.

Vrijedi istaći da je gost Fair Play lige u ovom kolu bio prosljavljeni BH glumac Aleksandar Seksan koji je poželio uspjeha svim ekipama i želju da ova liga doživi još veće upjehe.