ZVANIČNO OTVOREN IV. MEMORIJALNI TURNIR “RAMIZ SALČIN”

REVIJALNOM UTAKMICOM IZMEĐU ŠKOLA FUDBALA “OLIMPIK” I “ATLETIKO” POČEO ČETVRTI MEMORIJAL “RAMIZ SALČIN”

Piše: Nihad Eminović

 

U dvorani na Mojmilu koja nosi ime po komadantu TO Novi Grad, dobitniku najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatni grb sa mačevima”, Ramizu Salčinu, večeras je sudijska pištaljka označila početak četvrtog memorijalnog turnira u futsalu koji se organizuje u čast ovog heroja.

Revijalnom utakmicom između škola fudbala “Olimpik” i “Atletiko” zvanično je otpočeo četvrti po redu memorijal, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj gledalaca. Početni udarac na turniru izveo je član “Olimpika”, a unuk heroja u čiju se čast ovaj turnir i organizuje, Ramiz Salčin. Rezultat je konačnici glasi 3:1 za “Olimpik”.

Polaznike obje škole, kao i ostalu dječicu u dvorani, svojim prisustvom iznenadio je Medo Boo i sa sobom donio Fruit poklone za “malu raju”.

U prvoj zvaničnoj utakmici turnira, ekipa Fondacija “Ramiz Salčin” trijumfovala je službenim rezultatom, a isti slučaj je zabilježen u drugoj utakmici gdje su ekipi MNK “Centar-Zamm mC” dodijeljena tri boda.

Treći, ujedno i posljednji susret prve večeri turnira, igrale su ekipe SU “Futuro” Hadžići i Liten. U jednoj veoma kvalitetnoj utakmici, slavila je ekipa Litena rezultatom 5:3.

Sutra su na rasporedu ostali mečevi grupne faze, a prvi susret zakazan je za 10:00 sati.

Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate!