Završena grupna faza 11. sezone Fair Play lige

Sinoć je u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu utakmicama 9. kola završena grupna faza 11. izdanja Fair Play lige za sezonu 2023.

Svi odigrani susreti ovog kola su počeli minutom šutnje i uz odavanje počasti Azri Spahić, smrtno stradaloj doktorici u saobraćajnoj nezgodi u petak u Sarajevu.

Iako su uoči ovog kola bili poznati svi četvrtfinalisti, gledali smo zanimljive i borbene duele te kvalitetan futsal.

Ilmijjini Ljiljani su imali slobodan vikend, obzirom da je susret protiv Al Aksa Teama registrovan službenim rezultatom 5:0.

U drugom meču, u kome smo vidjeli nekoliko preokreta, Pravi Momci su sa 4:3 savladali Malak Dream Team. Za pobjednički tim Medin Džanković je bio dvostruki strijelac, dok su po jedan gol dodali Amer Anando Ben-Alkher i Tajib Haskić. Het-trik za ekipu Malaka, koja je ovom utakmicom okončala svoj nastup u ligi za ovu sezonu, postigao je Armin Bašić.

Itekako uzbudljiv meč i direktan okršaj za sedmo mjesto i potencijalno povoljniji šablon u nokaut fazi odigrali su MNK Sokolje i SD Nedžarići, a završen je pobjedom Sokolja rezultatom 5:4. Armin Čičak je bio dvostruki strijelac, a po jedan gol su dodali Robert Ilić, Elmin Hajdarević i Dino Bašović. Dva gola za Studente je postigao Muhamed Mujić, a u mrežu protivnika su pogađali i Ermin Bošnjaković te Eldin Durmiš.

U derbiju kola gledali smo okršaj ekipa Krajina – Plan 21 i Frisa United, prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli, a koji je završen bez pobjednika rezultatom 5:5. Za Krajinu, kojoj je ovo bio prvi meč u kome nije stigla do punog plijena u ovoj sezoni, Harun Handanović je bio trostruki strijelac, dok su po jedan pogodak postigli Amar Logić i Salem Hrustanović. Doprinos za Frisu je dalo pet igrača od koji su svi postigli po jedan gol, a redom su pogađali Ahmed Halilović, Alen Alić, Harun Muftić, Armin Halilović i Emir Bešlija.

I zadnjem meč večeri, te ujedno i završni susret grupne faze odigrali su SenSu Al Hana i MNK 11. Juli Srebrenica, a susret je odlučivao ko će završiti četvrti u konačnom poretku. U konačnici je uspješnija bila ekipa aktuelnog prvaka rezultatom 5:4. Anel Džananović i Sead Zećo su bili dvostruki strijelci, uz jedan gol Admira Hrvata, dok je za 11. Juli Muamer Šehić postigao dva gola, a pogađali su i Ajnur Pandžić te Muhamed Tihić.

Konačna tabela