Wenger: Era Ronalda i Messija bliži se kraju

Arsene Wenger, bivši menadžer Arsenala govorio je o promjenama koje očekuje u budućnosti u fudbalu s obzirom da sve dvije najveće današnje zvijezde Cristiano Ronaldo i Lionel Messi bliže odlasku u penziju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo, koji je trenutno igrač Juventusa. napunio je 35 godina u februaru, dok će Messi, koji je cijelu karijeru proveo u Barceloni, u junu napuniti 33 godine.

Njih dvojica dominiraju u svjetskim fudbalom, a samim tim i u izborima za najbolje igrače već duže od deset godina. Rivalitet Ronalda i Messija smatra se jednim od najvećih u istoriji fudbala.

“Nikada nismo vidjeli igrače poput Messija ili Ronalda. Oni su igrači koji mogu stvoriti nešto iz ničega, ali bliže se kraju karijere. Fudbal se nastaviti bez njih, ali će se igra promijeniti kada se povuku. Međutim, imamo novu generaciju igrača koja dolazi, a među dva nasljednika su Neymar i Kylian Mbappe“, rekao je iskusni francuski stručnjak za britanske medije.

Ronaldo je iz Reala prešao u italijanskog velikanima prošlog ljeta i ima ugovor do juna 2022. godine. Messijeva situacija sa ugovorom u “Barci“ bila je predmet medijskih nagađanja tokom ove sezone, nakon što se još uvijek nije dogovorio o produženju saradnje s direktorom kluba Ericom Abidalom. Uz to interes za sjajnog Argentinca pokazao je i jedan od najbogatijih klubova svijeta Manchester City. Trenutni ugovor Messiju ističe na ljeto sljedeće godine, ali iz kluba su najavili da će nastojati da ga zadrže.

 

Preuzeto sa sportske.ba!