Vraća se Liga prvaka: Poznat novi datum i format takmičenja

Radio Monte Carlo, koji među fudbalskim medijima važi za jedan od najpouzdanijih, večeras je potvrdio – Liga prvaka se vraća u prvoj polovini avgusta!

Kako je prenio izvor blizak Nyonu, UEFA je odlučila da po kratkom postupku završi tekuću sezonu u Ligi prvaka, koja je prekinuta na polovini osmine finala. U tom trenutku su prošli RB Leipzig, Atalanta, PSG i Atletico Madrid, dok će ostali mečevi biti odigrani u avgustu.

Po ovom receptu, preostali mečevi osmine finala Juventus – Lyon, Barcelona – Napoli, Bayern – Chelsea i Manchester City – Real Madrid, biće odigrani, za vikend, 8. i 9. avgusta.

Odmah naredne sedmice, tačnije tri dana kasnije, u utorak i srijedu već startuju četvrtfinalni mečevi!

Ako uzmemo u obzir da su posljednji mečevi Lige prvaka odigrani 11. marta, nastavak bi bio na programu tačno pet mjeseci kasnije.

Ovaj format je još ranije bio u domenu glasina, da će se tokom avgusta odigrati LP i LE, u razmaku od tri sedmice, a sada kada je Radio Monte Carlo to potvrdio, sve je izvjesnije da će se to i dogoditi.

Po ranijim špekulacijama, u ovom slučaju bi se finala odigrala 26. i 29. avgusta, domaćini ostaju isti – Gdanjsk i Istanbul.

Preuzeto sa sportske.ba!