Utakmicama 6. kola nastavljena Fair Play liga

Sinoć su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrane utakmice 6. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige, čime je poslije šest sedmica pauze nastavljeno takmičenje u grupnoj fazi.

Kolo je počelo utakmicom između MNK 11. Juli i SD Nedžarići, a Studenti su stigli do druge ovosezonske pobjede rezultatom 5:2. Dvostruki strijelac u pobjedničkom timu je bio Harun Kahrić, po jedan gol su dodali Mirnes Salihović, Zinaid Karadža i Muhamed Mujić, dok su za 11. Juli pogađali Ajnur Pandžić i Salih Šehić.

U drugoj utakmici večeri Frisa United je bila nemilosrdna protiv Al Aksa Teama, a konačan rezultat je bio 12:0. Četiri pogotka je postigao Haris Muftić, po dva Abdullah Zahiragić i Abdulmadžić Arapčić, dok su se u listu strijelaca još upisali Dino Borovino, Emir Bešlija, Emil Malagić i Ahmed Halilović.

Ekipa SenSu Al Hana zbog nemogućnosti prisustvovanja sinoćnjoj utakmici je predala meč, te je isti registrovan slubžbenim rezultatom 5:0 u korist MNK Sokolje.

Sinoć je 12 pogodaka postigla i momčad Ilmijjinih Ljiljana, a koja je sa 12:2 nadigrala Malak Dream Team. Ibrahim Palić je postigao četiri pogotka, po dva su dali Alija Mehić, Nezir Aletić i Sanin Mulić, a po gol su još dodali Sead Šmigalović i Edin Palić.

Kolo je kompletirano najuzbudljivijim mečom večeri, a u kome je Krajina – Plan 21 režirala preokret u završnici. Početkom drugog poluvremena Pravi Momci su imali tri gola prednosti zahvaljujući golovima Bersema Herića i Muhameda Šljivića, uz jedan autogol protivnika, ali su Salem Hrustanović i Alem Logo svojim pogocima vratili nadu Krajini. Onda je na scenu stupio Mirza Seferagić koji je postigao het-trik u posljednjih desetak minuta i tako donio pobjedu Krajini rezultatom 5:3.

fb-share-icon