UEFA SE OGLASILA: Odlične vijesti za reprezentaciju BiH

UEFA razmatra mogućnost da produži periode u kalendaru koji su namenjeni reprezentativnim mečevima kako bi se našlo mjesta za odigravanje Lige nacija.

Nakon što je za 12 mjeseci odloženo Evropsko prvenstvo kako bi se dalo vremena i prostora ligama da dođu do kraja i kako bi bile završene Liga šampiona i Liga Evrope, jasno je da će se cijeli kalendar takmičenja mijenjati.

Naravno, prvo su postavljana pitanja o baražu za plasman na EURO 2020, a nakon toga je upitna postala i Liga nacija.

UEFA radi sve kako bi se našao način da sva predviđena takmičenja budu i održana. Na sastanku održanom u ponedjeljak razgoaralo se o mogućnosti da se broj mečeva smanji da se internacionalne pauze malo produže.

Sastanak predvodi predsednik Fudbalskog saveza Mađarske, Šandor Čanji, ali sve odluke moraće da potvrdi Izvršni odbor UEFA na sastanku 27. maja.

Bez obzira na sve promjene koje će morati da se dogode, izveštaji navode da UEFA nema plan da se odrekne najmlađeg takmičenja, Lige nacija, u čijem će baražu reprezentacija BiH dobiti priliku za plasman na EURO.

Sastanak radne grupe biće nastavljen u utorak, a uz Ligu nacija tema će biti i završetak takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope do 31. avgusta.

 

 

Preuzeto sa sportske.ba!