UEFA RAZMATRA NOVI PRIJEDLOG: Liga prvaka u neviđenom formatu

Evropska kuća fudbala je čvrsta u namjeri da se sezona u Ligi šampiona i Ligi Evrope završi na terenu, pa sada razmišlja i o alternativnim rješenjima.

Jedno od njih glasi – 11 utakmica do kraja, umjesto planiranih 17.

Madridski “As” navodi da Uefa razmatra mogućnost da se u četvrtfinalu Lige šampiona i Lige Evrope igra po jedan meč, kao i da umjesto finala organizuje finalni turnir na kojem bi učestvovali timovi koji se plasiraju u polufinale.

Sve je u ovom trenutku, naravno, samo ideja, put do realizacije je dugačak, pitanje je i da li će se složiti evropski velikani, čija se riječ uvijek poštuje u sjedištu Uefe. Kako god, predlog će se naći na dnevnom redu 17. juna, tada će vjerovatno i pasti odluka…

U Ligi šampiona su poznata četiri učesnika četvrtfinala – to su Atalanta (eliminisala Valenciju), Atletico Madrid (Liverpool), PSG (BoruSsija Dortmund) i Leipzig (Tottenham), a preostala četiri će im se pridružiti nakon revanš duela Juventusa i Lyona (prvi meč 0:1), Manchester Cityja i Real Madrida (2:1), Bayerna i Chelseaja (3:0), te Barcelone i Napolija (1:1).

“Možemo da igramo u postojećem, nokaut sistemu do kraja, ali s obzirom na to da smo u vanrednoj situaciji, moramo i da budemo fleksibilni”, najavio je nedavno predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin moguće promjene.

 

Preuzeto sa sportske.ba!