Udruženje

Sportsko Udruženje “Fair Play” je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija osnovana 2014. godine u Sarajevu u skladu sa odredbama člana 14. i člana 18. Zakona o udruženjima i fondacijama.

SU FP podstiče i koordinira aktivnosti svojih članova na ostvarivanju zajedničkih ciljeva i zadataka, u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Federacije Bosne i Hercegovine, a na bazi svojih programskih ciljeva radi kojih je Udruženje i osnovano.
SU FP je upisana u matičnu evidenciju Sportskog saveza Kantona Sarajevo.

Ciljevi i djelatnosti:

  • Organizovanje sportsko-rekreativnih natjecanja (sportske igre, prigodni turniri, sportske lige),
  • Organizovanje izleta i sličnih akcija sa sportsko-rekreativnim sadržajima za vrijeme dnevnih i sedmičnih odmora,
  • Organizovanje zimovanja s podukom u skijanju radi sistematičnog i Organiziranog razvijanja sportsko-rekreativnih aktivnosti članova Udruženja,
  • Organizovanje ljetovanja s podukom u plivanju radi sistematičnog i organiziranog razvijanja sportsko-rekreativnih aktivnosti članova Udruženja,
  • Organizovanje sportsko-rekreativnih aktivnosti koje svojim sadržajima doprinose poboljšanju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja članova Udruženja.
  • Omogućiti mladima da kroz sportsko djelovanje iskažu svoju odanost multietničkoj Bosni i Hercegovini.
  • Organizovanje i uključivanje mladih u sportske aktivnosti.

Organizovanje Malononogometne lige “FAIR PLAY” za cilj ima rekreaciju, druženje, poticanje sportskog i takmičarskog duha kod mladih ljudi, uspostavljanje novih kontakata među mladima, te unaprjeđenje kvaliteta života mladih ljudi razvijanjem zdravih stilova života, kvaliteta provođenja slobodnog vremena, omladinskog aktivizma i volonterskog rada, kao i potporu druženju omladine na zdravim osnovama na području Kantona Sarajevo.

Utakmice se odigravaju nedeljom u Dvorani Ramiz Salčin.

FAIR PLAY JE OK!