UČESNICI I PRIJATELJI FAIR PLAY LIGE GRADE BUNAR U AFRICI

Izgradnja bunara u Africi je globalni, humani projekat kojim se želi omogućiti da što veći broj stanovništva ovog područja ima pristup pitkoj i čistoj vodi. Na taj način, preventira se  širenje epidemija uzrokovane upotrebom nečiste vode, smanjuju se problemi u poljoprivredi i stočarstvu, osiguravaju radna mjesta za stanovnike, i ono najbitnije, spašavaju se ljudski životi. Ovaj projekat ima za cilj da uspostavi i učvršti solidarnost među ljudima. Također, očekuje se da će izgradnja bunara spriječiti eventualne ratove koji bi se u budućnosti mogli rasplamsati zbog nedostatka vode.

Kao što je već poznato, SU Fair Play, zajedno sa učesnicima i prijateljima Fair Play lige, već godinama radi na promovisanju ideje dobra, zajedništva i fair playa. Uvidjevši značaj gore navedenog projekta, u skladu sa uvjerenjima i vrijednostima koje ih prate, učesnici i prijatelji Fair Play lige odlučili su se za izgradnju bunara u Africi simboličnog naziva „Fair Play“.

Svi oni koji žele da se uključe u ovaj humani čin, mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na broj žiro računa 1413095320008564 kod BBI banke sa naznakom „Donacija za Bunar“, ili dostaviti lično nekom od članova udruženja.

Dobro se dobrim vraća.

FAIR PLAY JE OK!

fb-share-icon