U PETAK POČINJE IV. MEMORIJALNI TURNIR “RAMIZ SALČIN”

IV MEMORIJALNI TURNIR “RAMIZ SALČIN” OD 13. – 15. SEPTEMBRA U DVORANI NA MOJMILU

Piše: Nihad Eminović

 

Kao i predhodnih godina, Sportsko udruženje “Fair Play” i Fondacija “Ramiz Salčin”organizuju, sada već četvrti po redu, Memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sjećanja na heroja i jednog od simbola odbrane grada Sarajeva i dobitnika najviših ratnih odličja, Ramiza Salčina.

Turnir će se održati u dvorani na Mojmilu koja nosi naziv po dobitniku “Zlatnog ljiljana” i “Zlatnog grba sa mačevima” , u periodu 13.09. – 15.09.2019. godine, a učešće na turniru će uzeti 12 ekipa, raspoređenih u četiri grupe po tri ekipe.

 

Generalni sponzor turira su JP Pošte BH d.o.o., pokrovitelji Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, dok su sponzori općina Novi Grad, JP Lokom i Divel d.o.o..

Ceremonija svečanog otvaranja četvrtog memorijala “Ramiz Salčin” je na rasporedu u petak od 19:30 sati, nakon koje će uslijediti susret između prošlogodišnjeg šampiona MNK “Željezničar” i Fondacije “Ramiz Salčin”.

Pozivamo sve ljubitelje futsala i poštovaoce lika i djela rahmetli Ramiza Salčina da svojim prisustvom uveličaju ovu smotru futsala, a izvanredna organizacija turnira od prošlih godina nam garantuje dobre utakmice na parketu dvorane “Ramiz Salčin”.