U nedjelju na rasporedu susreti 6. kola Fair Play lige

U nedjelju, 13. marta, igrat će se susreti 6. kola 10. sezone malonogometne Fair Play lige. Program počinje po već ustaljenom terminu od 17 sati u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”.

U prvom meču nedjeljenog programa vodeća Krajina će igrati protiv Ilmijjinih Ljiljana. Ekipa Krajine je još uvijek bez poraza i susret dočekuje kao favorit, a ukoliko se nadaju pozitivnom rezultatu Ljiljani će morati odigrati dosta bolji meč nego u prošlom kolu kada su poraženi od Džemata SD Nedžarići.

Nakon što su bili slobodni u prošlom kolu, 11. Juli Srebrenica će snage odmjeriti protiv MNK Livac Ilijaš. Ekipa iz Ilijaša je u prošlom kolu doživjela prvi poraz u ovoj sezoni, dok 11. Juli igra toplo-hladno ove sezone, pa je za očekivati neizvjestan susret.

Uz vodeću Krajinu ekipa SU Futuro je jedina bez poraza u dosadašnjem dijelu takmičenja, a treću pobjedu u ovoj sezoni će tražiti protiv posljednjeplasirane ekipe Svitanja, trenutno jedine ekipa bez bodova.

Uzbudljiv meč očekujemo od ekipa Frise i Wool Carpeta. Obje ekipe poslije pet odigranih utakmica imaju isti omjer te se nalaze na diobi trećeg mjesta sa osam bodova i sigurno da su pod imperativom pobjede kako bi zadržali priključak za čelom tabele.

Ovo kolo će zatvoriti FC Gradski i Džemat SD Nedžarići, ekipe koje su u prošlom kolu upisale prve pobjede. Građani su se i dosad pokazali kao tvrd orah, ali obzirom da je riječ o najmlađoj ekipi u takmičenju obično je presudio taj izostanak iskustva. Ovaj put će nasuprot sebe imati još jednu mladu ekipi, a Džematlije su nakon četiri vezana poraza u prošlom kolu uz nekoliko novih igrača savladale Ilmijjine Ljiljane i sigurno da će nastojati na tragu te pobjede doći do još jednog pozitivnog rezultata.

Raspored 6. kola:

17:00 | Krajina – Ilmijjini Ljiljani
18:00 | 11. Juli – MNK Livac Ilijaš
19:00 | Svitanje – SU Futuro
20:00 | Wool Carpet – Frisa
21:00 | Džemat SD Nedžarići – FC Gradski

FAIR-PLAY, VIŠE OD IGRE!