U nedjelju 8. kolo Fair Play lige, posljednje prije pauze

Ove nedjelje u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” igraju se utakmce 8. kola 10. sezone malonogometne Fair Play lige, a nakon čega ekipe očekuje jednomjesečna pauza.

U prvom meču ovog kola snage će odmjeriti ekipe Svitanja i SenSu Al Hane. Ekipa Svitanja ovaj susret dočekuje u dobrom raspoloženju nakon prve pobjede u ovoj sezoni, dok su igrači SenSu Al Hane podbacili u dosadašnjem dijelu sezone i ukoliko žele proći u narednu fazu takmičenja u ovom meču će morati da pruže puno više.

Program će se nastaviti susretom između ekipa FC Gradski i Krajina. Građani su propustili prošlo kolo nakon što nisu bili kompletni, te im je svaki bod bitan do kraja grupne faze. Krajina čvrsto drži čelo tabele i ovaj susret dočekuje s epitetom favorita.

U trećem meču nedjeljenog programa snage će odmjeriti ekipe Wool Carpeta i Džemata SD Nedžarići. Wool Carpet se nada trećoj pobjedi u ovoj sezoni čime bi vjerovatno uoči pauze osigurali plasman u narednu fazu takmičenja, dok će Studenti pokušati doći do druge ovosezonske pobjede kako bi dodatno zakomplikovali situaciju na tabeli i otvorili sebi mogućnost da se nađu među osam najboljih ekipa.

Na teren će potom istrčati ekipe MNK Livac Ilijaš i Frisa. Riječ je o dvije ekipe koje su pretrpjele samo jedan poraz ove sezone, s tim da je ekipa Ilijaša na šest utakmica ostvarila pet pobjeda, dok je Frisa upisala dvije pobjede i tri remija te još uvijek traži pravi formu.

Ovo kolo će biti okončano utakmicom 11. Juli Srebrenica – SU Futuro. Ovaj meč dolazi u nepovoljnom trenutku za ekipu 11. Jula koja je tek upisala jednu pobjedu i očekuje je izuzetno težak posao protiv momčadi Futura koja još uvijek ne zna za poraz.

Raspored 8. kola:

17:00 | Svitanje – SenSu Al Hana
18:00 | FC Gradski – Krajina
19:00 | Wool Carpet – Džemat SD Nedžarići
20:00 | MNK Livac Ilijaš – Frisa
21:00 | Džemat SD Nedžarići – SU Futuro

FAIR-PLAY, VIŠE OD IGRE!