Sve je spremno za Green Home Fair Play Cup 2021

Praznik za ljubitelje futsala i pokazatelj da je Fair Play puno više od same igre 

Dugi niz godina ljubitelji futsala, ali i učesnici, mogli su uživati u čarima Malonogometne lige „Fair Play“. Osam sezona, osam godina futsala čije su priče pisali i teren i tribine, ujedinjeni oko iste parole da je Fair Play više od igre.

Iako je pandemija Covid-19 spriječila da se deveta sezona, ovog kultnog takmičenja, održi na način na koji smo navikli, iz Sportskog Udruženja Fair Play su se potrudili da se ipak dogodi u vidu kup-takmičenja.

Green Home Fair Play Cup 2021, kako glasi zvaničan naziv takmičenja, odigrat će se u subotu 19.06.2021. godine u sportskoj dvorani „Maarif“ na Mojmilu. Takmičenje počinje od 11:00 sati, a pravo učešća imaju ekipe po pozivu Organizatora.

Fair Play liga je uvijek bila više od same igre, a tim tokom nastavlja i Green Home Fair Play Cup 2021. Naime, sredstva prikupljena od simbolične kotizacije za učešće na takmičenju, a koja iznosi 50 BAM, bit će donirana u humanitarne svrhe.

Važno je napomenuti da će se Green Home Fair Play Cup 2021 održati u skladu s propisanim mjerama i odredbama Kriznog štaba FMZ.

Fair Play, više od igre!