SU Futuro do rekorda sezone u devetom kolu BH Telecom Fair Play lige

Prekinut niz Reuniteda, Krajina i Zamm u velikom usponu

 

Još jedno nedjeljno poslijepodne donijelo je najljepše užitke futsala na parketu BH Telecom Fair Play lige. Kako se prvi krug takmičenja bliži kraju, stiče se i osjećaj da i ekipe podižu svoje forme i pružaju sve bolje i bolje predstave koje su uvertira za razigravanje.

 

Fotografije sa 9. kola BH Telecom Fair Play lige pogledajte “OVDJE”

Sve je počelo utakmicom Hadžićana i Studenta, a upravo ovi prvi postavili rekord sezone po pitanju datih pogodaka. Na motorni pogon Nuhića, Futuro je brojao do čak 13 (trinaest)g golova, od kojih je on postigao 5 (pet). Pobjede koje u posljednje vrijeme niže ekipe Emira Isića daju im za pravo da se nametnu za jedne od glavnih pretendenata za najsjajnije odličje.

Veoma neizvjesnu utakmicu igrali su Srebrnčani i Zammovci. Nakon rezultatskog egala u prvom poluvremenu, 1:1, sa neizvjesnošću se igralo sve do samoga kraja. Prvenstveno je Zamm u dva navrata stizao do prednosti, a 11. Juli je vraćao utakmicu u egal, međutim, u zadnjoj minuti Zamm postiže nova dva pogotka nakon čega nije bilo povratka za momke u plavim dresovima. Ovom pobjedom Zamm je ovjerio svoju kartu u top 8.

Apotekari su furiozno ušli u susret protiv Tempa, a rezultat , koji je malo ko očekivao, na poluvremenu je glasio 5:0 za ekipu u žuto-crnim dresovima. Upravo takav rezultat napravio je krah u ekipi Tempa, te utakmicu nastavljaju sa četiri igrača u polju, a SenSu Al Hana im izlaze u susret sa istim brojem igrača čime pokazuju zašto ej ova liga puno više od same igre. Do kraja susreta obje ekipe su još po jednom tresle mreže, što je bio i konačan razultat utakmice.

Derbi kola je opravdao očekivanja. Reunited je pokazao da se može nositi sa najboljima, i u dva navrata je bio u prednosti, ali i sa dodatnim prilikama koje nisu uspjeli realizovati. Nakon što je Fine Line po drugi put pogodio za poravnanje, desio se i pad njihovih protivnika nakon kojeg se nisu uspjeli opraviti. Ubrzo stiže i preokret koji preokreće utakmicu u drugom smijeru i sva tri boda odlaze Finim Linijama koji ovom pobjedom ostaju na vrhu tabele. Reunited, ukoliko želi u razigravanje, više nema pravo na kiks.

Krajina je definitivno u usponu forme. Iako su kapitulirali već u prvoj minuti, nisu klonuli duhom te ubrzo stižu do preokreta koji je trajao svega pet minuta kada Telecomaši stižu do egala i rezultata prvog poluvremena. U drugom poluvremenu prštalo je na sve strane, a na prvi pogodak se čekalo do četiri minute prije kraja kada Krajišnici pogađaju i time lome utakmicu, a do kraja se mreža Telecoma tresla još tri puta. BH Telecom je ovim porazom nastavio crni niz, a Krajina ima priliku da već u narednom kolu osigura prolaz u razigravanje.

Ljiljani su u posljednjem meču devetog kola bili i više nego dominantna ekipa u odnosu na dosta oslabljeno Svitanje koji su susret igrali bez izmjene, i upravo u takvom omjeru snaga nisu mogli puno očekivati. Ilmijjini momci su cijeli susret kontrolisali loptu, a Svitanje je zaostatak od četiri gola na kraju samo ublažilo sa dva postignuta za konačan rezultat susreta. Ilmijjini Ljiljani su ovom pobjedom došli do pozicije koja vodi u razigravanje, ali da je zvanično i potvrde morat će čekati do kraja grupne faze.

 

Nakon devet odigranih kola Fine Line je i dalje prvi sa 21 bodom, a prate ga SU Futuro sa bodom, odnosno SenSu Al Hana sa dva boda manje. Na četvrtoj poziciji je Zamm mC sa 16, a prate ih Tempo (15), Krajina (14), BH Telecom (13) i Ilmijjini Ljiljani sa 12 osvojenih bodova. Reunited je deveti sa isto bodova kao i Ljiljani, ali i lošiju gol razliku. Svitanje i 11. Juli imaju po četiri, dok su posljednji Studenti sa samo tri osvojena boda. Stanje na tabeli pogledajte “OVDJE”.

Fair Play, više od igre!