Stigao odgovor iz UEFA-e: Kada se navijači vraćaju na tribine?

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je u intervjuu za engleski The Guardian rekao da uopšte ne sumnja da će se odgođeni Euro neometano odigrati sljedeće godine te da vjeruje kako će se navijači na stadione vratiti prije nego što mislimo.

U opsežnom intervjuu govorio je i o neprospavanim noćima zbog odluka koje je morao donijeti uslijed pandemije koronavirusa te najavio promjene u financijskom fair playu te moguće uvođenje poreza na luksuz.

Novinar Guardiana pitao je Čeferina bi li se kladio u milion dolara da će se Euro 2020 uistinu održati sljedeće godine.

“Da. Ne vidim zašto ne bih. Ne mislim da će virus trajati zauvijek. Mislim da će se situacija promijeniti brže nego što mnogi misle”, rekao je Čeferin pa pojasnio:

“Situacija je ozbiljna, ali se smiruje i svi smo puno oprezniji. Znamo više o virusu nego prije, a ja sam po prirodi optimist. Ne sviđa mi se apokaliptični pogled da moramo pričekati drugi, treći ili peti val. Svi će jednog dana umrijeti, ali moramo li se o tome brinuti danas? Mislim da ne. Mi smo spremni i slijedit ćemo preporuke vlasti, ali osobno sam apsolutno siguran da će se dobri stari fudbal s navijačima vratiti vrlo skoro.”

 

Preuzeto sa sportske.ba!