Šta će biti sa Premijer ligom?

Premijer futsal liga Bosne i Hercegovine prekinuta je zbog pandemije koronavirusa nakon odigranog 15. kola 8. marta, a pitanje je hoće li se i kada će se odigrati još tri kola. Krovni Savez FS Bosne i Hercegovine je već imao video konferenciju sa klubovima elite bh. futsala i to 22. aprila, te su tada klubovi na jednom od “stand-by” režimu, a kako su nam rekli u Savezu biće još jedna video konferencija sa klubovima Premijer futsal lige BiH i to početkom naredne sedmice.

Željko Radonja, član administracije FS BiH za futsal nam je rekao : “Sada je redu futsal da ima video konferenciju i da vidimo još neka razmišljanja klubova za šta su oni trenutno. Radi se o dvoranskom sportu, sve je otvoreno, ne bih ništa prejudicirao, da li će biti prekinuto ili nastavljeno prvenstvo, moramo da sačekamo. Ja se nadam da će konferencija biti, a trebao bih da vidim i sa direktorom Emirom Pilavom, naredne sedmice. Potreban nam je stav klubova, ali i entiteta, države, zdrastvenih organizacija, jer definitivno zavisimo od svega toga. Mi smo da se sve to pokrene, ali zavisimo od toga šta će reći vlast i zdravstvo “, kazao je Radonja .

Trenutni lider FC Salines Tuzla City je za prekid sezone, dok je višestruki prvak BiH, FC Mostar SG Staklorad koji je na drugom mjestu je da se prvenstvo završi . I trećeplasirana sarajevska ekipa FC Centar ZAMM je za nastavak lige.

Četveroplasirana ekipa MNK Brotnjo je da se prvenstvo završi, na ovaj ili na drugi način, dok je za mjesto niže plasirana MNK Sloga za prekid prvenstva, kao i šestoplasirana MNK Kaskada iz Gračanice .

Za nastavak prvenstva je i sedmoplasirani HFC Zrinjski i fenjeraš KMF Tango, a KMF Beli Anđeo je u dilemi kao i MNK Seljak Livno.

Osim što je prekinuta Premijer futsal liga, prekinut je i Kup BiH. Što se tiče entitetskih liga FS Federacije nije donio nikakvu odluku, dok je Prva liga RS prekinuta, a KMF Policajac iz Banja Luke je i prije pandemije koronavirusa obezbjedio titulu i plasman u elitu bh. futsala.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

 

Preuzeto sa sportske.ba!