SN RESPECT POBJEDNIK DRUGE SEZONE “ZAMM mC” JUNIOR CUP-a

Gazi Husrev-begovA medresa ponovo poražena u finalu

U nedjelju 16.04.2017, odigrano je Zamm mC Junior cupa Fair Play lige u kojem su se saastali SN Respect iz Fojnice i Gazi Husrevbegova medresa iz Sarajeva.

  • SN Respect : GHB Medresa (4:0)

Finalnom utakmicom, završena je druga sezona jedinstvenog takmičenja za učenike srednjih škola Zamm mC Junior cupa u organizaciji Sportskog udruženja Fair Play. Ova sezona Junior cupa je brojala 12 ekipa i posebnost je što smo po prvi put imali ekipu koja ne dolazi iz Kantona Sarajevo. Na kraju naši gosti iz Fojnice ekipa zasluženo nose trofej u Fojnicu.

SN RESPECT - pobjednici druge sezone "ZAMM mC" Junior Cup-a
SN RESPECT – pobjednici druge sezone “ZAMM mC” Junior Cup-a

Vratimo se samoj utakmici. Prošlogodišnji finalisti, ekipa Medrese željela je poslije nesretnog poraza u finalu u prošloj sezoni da ove sezone trofej završi u njihovim vitrinama. Za protivnika na drugoj strani smo imali veoma dobru ekipu SN Respecta koja je tokom cijele sezone pokazala odličnu igru i sa pravom se istakla među glavne favorite. Od samog početka, tempo je diktirala ekipa Respecta. Sa nekoliko sjajanih pojedinaca koji su pravili razliku na terenu, Respect je pritiskao protivnika i želio što prije doći do pogotka. Poslije nekoliko dobrih šansi, gosti iz Fojnice su poveli. I poslije vodstva pritisak na ekipu Medrese je bio stalan. Igrači Medrese su pokušavali kroz kontra napade ugroziti gol Respecta, a sve što bi i prošlo, zaustavljao bi golman Fojničana. Do poluvremena poslije nekoliko puta pogođenih stativa i prečki, Fojničani su došli do drugog gola. U drugom poluvremenu Medresa je bila aktivnija, ali nedostatak koncentracije u samoj završnici nije donio smanjenje rezultata. Igrači iz Respecta su znali kazniti sve promašaje Medresalija i postižu još dva pogotka kojima su ovjerili pobjedu u velikom finalu.

Čestitamo pobjedniku “ZAMM mC” JuniorCup-a na zasluženo osvojenoj tituli najbolje ekipe. Čestitke i ekipi Gazi Husrev-begove Medrese iz Sarajeva koja je bila dostojan protivnik u finalu.

Ispred organizatora SU Fair Play želimo se zahvaliti svim ekipama učesnicama “ZAMM mC” Junior Cup-a koje su ovo takmičenje prepoznale kao svoj projekat, sa nadom da ćemo se družiti i sljedeće sezone.

FAIR PLAY JE OK-ej.