Šmigalović predvodi najbolji tim sedmog kola BH Telecom Fair Play lige

SU Futuro Fair Play ekipa kola, Džafiću Fair Play potez

 

Sedmo kolo pružilo je fantastičnu uvertiru u predstojeće mečeve BH Telecom Fair Play lige u novoj, 2020. godini. U posljednjem odigranom kolu posebno su se istakle dvije ekipe, Ilmijjini Ljiljani i SU Futuro Hadžići, koje su osim novih trijumfa pojedinačnim i ekipnim nagradama obilježile sedmo kolo BH Telecom Fair Play lige.

 

Sead Šmigalović je ko zna koji but bio jedan on najzapaženijih igrača ekipe Ilmijjinih Ljijana, a u ovom kolu gdje je njegova ekipa ubilježila visoku pobjedu, svojim radom i kretnjom bio je ključni igrač a na sve to je dodao i dva pogotka što je bilo dovoljno da bude proglašen igračem sedmog kola BH Telecom Fair Play lige.

Mjesto među stativama zauzeo je mladi golmana ekipe iz Hadžića, Leo Elpez, koji je svojim odbranama bio ključna spona u osvajanju nova tri boda za svoju momčad u jednom od derbija kola protiv ekipe Tempa.

Pored Elpeza, svoje mjesto u “idealnih 5” našao je i njegov klupski kolega, Armin Fejzić, čija su dva pogotka bila presudna za osvajanje punog plijena, a njemu donijela mjesto u našem timu kola.

U “šampionskoj minuti Krajine”, Kemal Đug je postigao dva od tri pogotka svoje ekipe što ih na kraju spasilo poraza i donijelo vrijedan bod, a Đugu mjesto među “top 5” igrača kola.

“Hattrick hero” bio je Elmin Sinanović u dramatičnom trijumfu ekipe Fine Line što mu je automatski omogućilo i osiguralo mjesto najboljoj momčadi sedmog kola BH Telecom Fair Play lige.

Šlag na tortu odlične igre SU Futura je, pored dva mjesta u idealnom timu, nagrada za Fair Play ekipu kola koja je stigla kao kruna veoma vrijedne pobjede.

Ono što su Hadžićani uradili na ekipnom planu, Ilmijjini Ljiljani su na individualnom. Naime, Elvir Džafić se u dva navrata odrekao nezasluženo stečene prednosti i vratio loptu svojim rivalima i time pokazao da je istinski nosilac duha fair playa, što je i više nego dovoljno da ga proglasimo Fair Play igračem sedmog kola Fair Play lige.

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon