Sjajne vijesti: U ovoj zemlji kraj prvenstva mogla bi gledati sa navijačima na tribinama

Tursko nogometno prvenstvo trebalo bi se nastaviti 12. juna bez gledatelja na stadionima, no predsjednik Turskog nogometnog saveza Nihat Ozdemir se nada kako bi se navijači mogli vratiti na tribine već u julu.

– Naš glavni cilj je završiti sezonu, inače će biti problema, rekao je Ozdemir za turske medije.

Najavio je kako će se utakmice na početku igrati bez gledatelja, a u julu možda i s navijačima.

– Planiramo za početak igrati bez navijača, ali ako sve bude u redu, možda ćemo u julu odigrati utakmice s navijačima, dodao je.

Turska je bila jedna od posljednjih europskih država koja je zaustavila sportska takmičenja, a dio klubova smatra kako je sredina juna “pogrešan datum za povratak”.

– Liga je suspendirana kad je bilo samo nekoliko slučajeva pozitivnih na koronavirus, a sada se žele nastaviti takmičenje s hiljadama zaraženih. Ne mogu razumjeti zašto, kazao je trener Sivasspora Riza Calimbay.

Prije nekoliko dana iz Bešiktaša je objavljeno kako je kod osam osoba otkriven COVID-19. Drugoligaš Erzurumspor objavio je u srijedu da je zabilježio 11 slučajeva novog koronavirusa, uključujući četvoricu igrača.

U Turskoj je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije zabilježeno oko 150.000 slučajeva koronavirusa, a više od 4.000 osoba je preminulo.

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još osam kola, a na vrhu su Trabzonspor i Istanbul Basaksehir sa po 53 boda, Galatasaray na trećem mjestu ima 50 bodova, dok je četvrti Sivasspor s 49 bodova.

 

Preuzeto sa sportske.ba!