FAIR PLAY LIGA: NAJAVA SEDME SEZONE

FUTSALSKA MAGIJA FAIR PLAY LIGE SVOJU SEDMU SEZONU ZAPOČINJE U NOVEMBRU

Fair Play liga je futsal takmičenje koje godinama unazad uveseljava i pruža priliku svim ljubiteljima futsala da uživaju u ovoj igri i još ljepšoj atmosferi. I ove godine, sportsko udruženje “Fair Play” pobrinulo se da ne ostanemo uskraćeni čarolija Fair Play lige koja bilježi svoju sedmu sezonu. 

Sedma sezona ovog takmičenja, koje je puno više od samoga sporta, počinje 18. novembra 2018. godine. Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u novoj sezoni prijave ekipa mogu izvršti najkasnije do 15. oktobra putem email adrese info@fairplay.ba. Broj ekipa učesnica u predstojećoj sezoni Fair Play lige je ograničen. 

Kotizacija za učešće u sedmom izdanju Fair Play lige je 1000,00 BAM.

Za više informacija posjetite www.fairplay.ba ili pozovite broj telefona: 062 870 870.

Fair Play je OK!

FAIR PLAY LIGA – PUNO VIŠE OD SPORTA

Ime Damir kao simbol trajne sadake

Kao što svi znamo, Fair Play liga je puno više od samog sporta i upravo je to ono što je čini posebnom i prepoznatljivom. Svake godine novčana sredstva, naplaćena od crvenih i žutih kartona, daju su u humanitarne svrhe. Ove sezone odlučeno je da prikupljeni novac ide porodici našeg prijatelja i dugogodišnjeg učesnika lige, rahmetli Damira Hasibovića. Porodica rahmetli Damira se odrekla prikupljenog novca tako što je isti proslijedila u humanitarnu akciju izgradnje bunara u Africi. Treba istaći i to da su članovi porodice Hasibović dodali dio novca kako bi se sakupio potreban iznos za izgradnju “trajne sadake”. Bunar nosi ime po rahmetli Damiru.

Dodatno o ovome možete pročitati na Facebook objavi Mirze Hasibovića.

Super akcija za sve odlikaše „5 za 5!“

Nova promotivna akcija „5 za 5!“namijenjena je svim odličnim učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji BiH koji su korisnici Ultra usluge BH Telecoma (Ultra/Ultra Internet/Ultra Tourist 1 i 2/Ultra Internet SE) i koji su školsku 2017./2018. završili sa uspjehom 5,0.

Akcija će trajati mjesec dana, od 05.09.2018.do do 04.10.2018. godine

Akcijski bonus se sastoji od dodjele mobilnog internet saobraćaja u iznosu od 2500 MB, koji će biti dodijeljen u dijelovima od po 500 MB u razmacima od 30 dana od dana prvog dodijeljenog bonusa.

Više o akciji na: https://www.bhtelecom.ba/vijest+M56f0c1eb670.html

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

MNK “ŽELJEZNIČAR” OSVAJAČ III. MEMORIJALNOG TURNIRA “RAMIZ SALČIN”

ZAVRŠEN III. MEMORIJALNI TURNIR “RAMIZ SALČIN”. MEDALJE POBJEDNICIMA URUČILI MINISTRI kantona sarajevo, KURIĆ I FIŠO.

Olimpijska dvorana na Mojmilu bila je domaćin trodnevnog malonogometnog memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”. Ukupno 24 ekipe u tri dana takmičenja nadmetale su se u borbi za najviši podij i najsjajnije odličje. Nakon što su se u prva dva dana memorijala kompletirale utakmice grupa, posljednji dan turnira igrala se “knock out” faza. Na kraju, borba se svela na samo dvije ekipe, MNK “Željezničar” i MNK “Calp” Zenica, a više spretnosti i želje pokazali su igrači kluba iz Sarajeva i sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1. Treće mjesto pripalo je dvostrukom šampionu ovog takmičenja, ekipi Zamm mC. Cijeli tekst “MNK “ŽELJEZNIČAR” OSVAJAČ III. MEMORIJALNOG TURNIRA “RAMIZ SALČIN””

ZAVRŠENA GRUPNA FAZA MALONOGOMETNOG MEMORIJALA “RAMIZ SALČIN”

Posljednjeg dana III. memorijalnog turnira “Ramiz Salčin” na rasporedu su sve utakmice knock out faze, kao i svečana ceremonija dodjele priznanja najboljim ekipama i pojedincima turnira

Nakon što su kompletirane sve utakmice grupne faze trećeg zaredom memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”, dobili smo i parove osmine finala koje su na rasporedu sutra od 09:00 sati. 

Parove 1/8 finala čine:

Zamm mC  vs.  AKOS
Informativni Centar za Gluhe  vs.  S.C. AL Batayeh UAE
Tempo  vs.  MNK “Željezničar”
11. Juli Srebrenica  vs.  Ekonomski Fakultet
MNK “Calp” Zenica  vs.  Federalni MUP
SU “Red Cells”  vs.  Fair Play
MNK “Dia”  vs.  SenSu
Fondacija “Ramiz Salčin”  vs.  Balon Dekor Cijeli tekst “ZAVRŠENA GRUPNA FAZA MALONOGOMETNOG MEMORIJALA “RAMIZ SALČIN””